به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید احمد علوی در گفتوگویی اظهار داشت: در حال حاضر اقدامات مربوط به نوسازی خانه بلدیه به اتمام رسیده و قرار است طبق وعده تا پیش از فرا رسیدن نوروز ۱۴۰۴ به روی علاقمندان بازگشایی شود.
این عضو شورای شهر با اشاره به نوسازی بنای تاریخی خانه بلدیه یادآور شد: با اهتمام رییس شورای شهر به این خانه تاریخی شهر و نیز تخصیص بودجه ۵۰ میلیارد تومانی برای تجهیز موزه آن؛ مقرر شد تا تجهیزات آن کامل و این مکان تا پیش از سال جدید ۱۴۰۴ افتتاح شود.
این عضو شورای شهر تهران همچنین با اشاره به دو کاربری ویژه خانه بلدیه تاکید کرد: بخشی از این مکان تاریخی به واحد موزه اختصاص دارد که همزمان با افتتاح آن بازگشایی خواهد شد.
وی توضیح داد: موزه خانه بلدیه به تاریخچه شهرداری تهران اختصاص دارد و شهروندان میتوانند از این مکان فرهنگی بهرهمند شوند.
علوی با بیان اینکه بخشی از ساختمان بلدیه هم کاربرد اداری دارد؛ افزود: گفته میشود که قرار است بخشهایی از فعالیت واحد ارتباطات شهرداری تهران هم در بخش اداری این ساختمان مستقر شوند و فعالیت کنند.
علوی توضیح داد: ساختمان بلدیه در سالهای ۴۵ تا ۴۸ ویران شد و آن مکان تبدیل به فضای سبز و سپس به پایانه شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تبدیل شد، اما پس از مدتی ساخت دوباره عمارت بلدیه در فروردین سال ۹۴ با ساماندهی میدان امام خمینی با همان شکل و نما از سر گرفته شد.
عمارت بلدیه تهران یا ساختمان شهرداری تهران با نام کنونی خانه بلدیه است که ساختمان اولیه آن بدستور موسیو گاسپار ایپگیان، شهردار ارمنی وقت تهران، در میان سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۰۲ خورشیدی درضلع شمالی میدان توپخانه (میدان سپه) تهران ساخته شد.
خانه بلدیه یکی از آثار تاریخی و فرهنگی در تهران بشمار میآید که بدلیل معماری خاص و ارزش تاریخی اش مورد توجه قرار دارد.
سبک معماری خانه بلدیه از معماری ایرانی اسلامی نشات گرفته و جزییات تزیین و کارهای هنری این بنا بسیار چشم نواز است.