آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۱۲۱۹

۱۱ میلیون مترمکعب آب از طریق تغذیه مصنوعی به سفره‌های آب زیرزمینی زنجان جذب شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت: در سال گذشته با اجرای برنامه‌های احیا و تغذیه مصنوعی، حدود ۱۱ میلیون مترمکعب آب به سفره‌های زیرزمینی وارد شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اکبر باقری با تاکید بر اینکه اگر بارش‌ها به صورت برف باشد، تأثیر به سزایی در سفره‌های آب زیرزمینی خواهد داشت، گفت: این در حالی است که اگر بارش‌ها به صورت باران باشد، تبدیل به سیلاب و روان‌آب شده و به رودخانه‌های اصلی هدایت می‌شود و بی‌تردید اگر مخزن داشته باشیم، قادر به ذخیره کردن این بارش‌ها خواهیم بود اما اگر کاسه‌سازی‌ها صورت نگیرد، قطعاً این آب از استان خارج می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه مصنوعی سفره‌های آب زیرزمینی، افزود: شرکت آب منطقه‌ای زنجان در این خصوص ۹ حوضچه مصنوعی در شرق شهر زنجان داشته و با توجه به اینکه می‌تواند تبدیل به روان‌آب شود، قادر است از طریق رودخانه‌های فرعی به رودخانه اصلی منتقل شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان گفت از این رو برنامه‌های احیا و تعادل‌بخشی در مقطعی منجر به ایجاد این حوضچه‌های مصنوعی شد و ما به واسطه این تغذیه مصنوعی در سال گذشته حدود ۱۱ میلیون مترمکعب آب به سفره‌های آب زیرزمینی تغذیه کردیم که رقم بسیار خوبی است.

باقری با یادآوری اینکه در گذشته و در شهرهای ابهر و زنجان شاهد استقرار صنایع آب‌بر بودیم که سرمایه‌گذاری زیادی هم برای این صنایع انجام شده و خروج آن‌ها از این چرخه متحمل هزینه‌های زیادی است، تصریح کرد: تمهیداتی برای این صنایع اتخاذ شده که یکی از این تمهیدات بحث آب‌های نامتعارف بوده و در حوزه پساب تعریف شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با اشاره به اینکه موضوع استفاده پساب در صنایع در برنامه هفتم توسعه ذکر شده تا صنایع موظف به تأمین آب خود از طریق پساب، آب دریا یا آب نامتعارف باشند، عنوان کرد: در استان زنجان نیز اقداماتی صورت گرفته است، از این رو باید به سمتی حرکت کنیم که از آب‌های نامتعارف استفاده کنیم. با توجه به اینکه تولید پساب یک امر غیرقابل اجتناب است، بنابراین این پساب باید در حوزه بازچرخانی آمده و در راستای استفاده مجدد آن اقداماتی صورت گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار