به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ دولت تایلند روز پنجشنبه تأیید کرد که پنج شهروند این کشور که از اکتبر ۲۰۲۳ در غزه در اسارت بودند، آزاد شدهاند. بانکوک همچنین از میانجیگرانی که در این روند نقش داشتند، از جمله ترکیه، قطر، مصر، ایران و ایالات متحده، «قدردانی عمیق» خود را ابراز کرد.
وزارت امور خارجه تایلند اعلام کرد که «تأییدیهای از سفارت تایلند در تلآویو دریافت کرده که ۵ اسیر تایلندی امروز آزاد شدهاند.»
در ادامه این بیانیه آمده است:«آنها برای دریافت خدمات پزشکی به بیمارستان منتقل شدهاند و مقامات سفارت و وزارت امور خارجه در محل حاضر خواهند شد تا ضمن تسهیل امور، ارتباط فوری آنها با خانوادههایشان را برقرار کنند.»
وزارت خارجه تایلند ضمن «تبریک صمیمانه» به خانوادههای اسرایغزه آزادشده، از قطر، مصر، ایران، ترکیه، ایالات متحده، کمیته بینالمللی صلیب سرخ و سایر طرفهایی که در این روند نقش داشتند، تشکر کرد.
در بیانیه این وزارتخانه تأکید شده: «تایلند خواستار آزادی تمام اسرای باقیمانده، از جمله یک تبعه تایلندی دیگر، در سریعترین زمان ممکن است تا آنها بتوانند سالم به وطن خود بازگردند.»
در حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ۳۱ کارگر تایلندی به اسارت درآمدند. اکثر آنها در نوامبر ۲۰۲۳ آزاد شدند، اما دو نفر کشته شدهاند و یک نفر همچنان در اسارت است.
روز پنجشنبه، حماس همچنین سه گروگان اسرائیلی دیگر را آزاد کرد. این اقدام، سومین تبادل زندانیان از زمان آغاز آتشبس در ۱۹ ژانویه محسوب میشود.
این آتشبس، جنگ ویرانگر رژیم اسرائیل را که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۴۷,۰۰۰ فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، را کشته و غزه را به ویرانه تبدیل کرده، متوقف ساخته است.
پائتونگتارن شیناواترا، نخستوزیر تایلند، از آزادی این گروگانها ابراز خرسندی کرد و گفت: «بسیار خوشحالم که این خبر را دریافت کردم. همه ما مدتها منتظر این لحظه بودیم.»
وی در بیانیهای که در شبکه اجتماعی X منتشر شد، از تلاشهای میانجیگران برای تسهیل بازگشت گروگانهای تایلندی قدردانی کرد و تأکید داشت که «دولت تایلند تمام ترتیبات لازم را برای خروج سریع و ایمن این شهروندان از منطقه انجام خواهد داد.»
او همچنین ابراز امیدواری کرد که «آخرین تبعه تایلندی باقیمانده در اسارت نیز هرچه زودتر آزاد شود و به سلامت نزد خانوادهاش بازگردد.»