گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: «محسن فتحی» رئیس فراکسیون گردشگری و نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس گفتوگویی را با دیدبان حقوق بشر کردستان عراق داشته که مشروح آن در ادامه آمده است:
سوال: در مورد مجموعه اقدامات شما و فراکسیون گردشگری برای توسعه گردشگری در مناطق کردنشین و به تبع آن تولید ثروت برای مردم کردستان، توضیحاتی را ارائه بفرمایید.
پاسخ: در دوره گذشتهی مجلس، ما پیگیر توسعه مناطق مختلف کردنشین بودیم و یکی از دستاوردهای مهم، ثبت منظر فرهنگی اورامانات در سطح جهانی بود و اکنون نیاز داریم این ظرفیت را به تمام دنیا معرفی کنیم تا بتوانیم گردشگری را در کردستان تقویت کنیم.
زیرا واقعاً کردستان از منظرهای مختلفی همچون گردشگری تاریخی، گردشگری مذهبی، گردشگری طبیعی و همچنین سنندج بهعنوان شهری خلاق در موسیقی، ظرفیتهای بینظیری دارد. در هر نقطه از سنندج و مناطق کوهستانی کردستان، میتوان صدای دلنشین آلات موسیقی را شنید که این ویژگی منحصربهفرد میتواند به جذب گردشگران داخلی و خارجی کمک کند
البته باید توجه کرد که این ظرفیت نهتنها برای توسعه مناطق مرزی کردستان و استانهای کُردنشین مفید است، بلکه به توسعه گردشگری در نوار غربی کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.
سوال: نقش گردشگری در تولید ثروت، اشتغالزایی و توسعه اجتماعی در مناطق مرزی و استانهای کردنشین چگونه است؟
پاسخ: ما امیدواریم و قطعاً پیگیری خواهیم کرد که این ظرفیتهایی که استان کردستان دارد به بهترین شکل ممکن به ایرانیان و جهانیان معرفی شود.
کردستان میتواند با بهرهگیری از این توانمندیها، نقش مؤثری در رشد اقتصادی، تولید ثروت، اشتغالزایی و توسعه اجتماعی داشته باشد. از محورهای اصلی پیشرفت کردستان که در آمایش سرزمینی آن بهدست آمده، توجه به کشاورزی و گردشگری است
در بحث آمایش سرزمینی موضوع گردشگری، بهعنوان دومین عامل تأثیرگذاری است که میتواند به توسعه پایدار منطقه، ایجاد فرصتهای شغلی جدید و افزایش تولید ثروت کمک کند و ما در پی آن هستیم.