به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، در ۲۹ خرداد ۱۴۰۲، برنامهی دادستان با حضور روحالله متفکرآزاد (نماینده مجلس) و زینالعابدین رضوی خرم (استاندار آذربایجان شرقی) به بررسی مشکلات زمینهای فاز ۲ خاوران تبریز پرداخت. مردم از بلاتکلیفی ۱۲سالهی این زمینها گلایه داشتند و خواستار تعیینتکلیف آن شدند.
ماجرا به سال ۱۳۸۹ بازمیگردد؛ زمانی که شهرداری تبریز با توافقی، زمینهای زراعی ۵۲۰۰ مالک را گرفت و در ازای هر ۱۰۰۰ متر زمین کشاورزی، وعدهی ۱۹۰ متر زمین مسکونی تفکیکشده در فاز ۲ خاوران را داد. طبق این توافق، شهرداری باید طی ۱۰ سال این زمینها را تحویل میداد، اما این وعده عملی نشد.
بررسیها نشان داد که زمین موجود کمتر از ظرفیت لازم برای ۵۲۰۰ مالک است. علاوه بر این، سال ۱۴۰۰ و در پایان دولت دوازدهم، باسمنج به بخش تبدیل شد و زمینهای فاز ۲ خاوران از محدودهی تبریز خارج شدند. این موضوع پیچیدگیهای اداری ایجاد کرد و مالکان را سرگردانتر کرد.
با پیگیریهای جدید، مشکل کمبود زمین با الحاق اراضی جدید حل شده و استاندار وقت مرحوم زین العابدین خرم رضوی اعلام کرده که با دستور مستقیم رئیسجمهور، زمینها به مالکان تحویل داده خواهد شد. با این حال، همچنان برخی مشکلات اداری و اجرایی باقی مانده که نیازمند نظارت و پیگیری است.
صبح امروز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه تعدادی از مالکان فاز ۲ خاوران تبریز به نمایندگی از ۵ هزار ۲۰۰ نفرمقابل ساختمان نهاد ریست جمهوری تجمع کردند تا خواستههای خود را به صورت جدی پیگیری کنند.
یکی از مالکین فاز دو خاوران در گفتوگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو در خصوص تجمع مطالبه گران زمین های فازدو خاوران در مقابل نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: پس از کشوقوس ۱۸ ساله، این مسئله در استان حل شده، اما اکنون به وزارت مسکن و شورای عالی معماری و شهرسازی ایران ارجاع داده شده است.
وی افزود: متأسفانه با وجود پیگیری از این نهادها، هنوز کسی مشکل را حل نکرده است. درحالیکه تمام امور مربوط به این اراضی در استان نهایی شده و حتی جهاد کشاورزی نیز آن را تأیید کرده است، وزیر مسکن هم موافقت خود را اعلام کرده، اما معاون وزیر با این موضوع مخالفت کرده و به اهالی اتهام زمینخواری زدهاند.
این مالک تاکید کرد: در حال حاضر حتی شخص وزیر کشاورزی نیز موافقت خود را اعلام کرده، اما با این وجود، کار ما پیش نمیرود وسازمان راه و شهرسازی تبریز اجازه این کار را نمیدهد. مسئولان اصلی این پرونده مدیرکل راه و شهرسازی استان و جانشین و معاون ایشان هستند، اما بهطور کلی پرونده در اختیار اداره راه و شهرسازی تبریز است که بهجای حل مسئله، به دنبال بهانهجویی و ایجاد مانع است.
گفتنی است؛ خبرگزاری دانشجو طی گزارشهای متعددی زوایای مختلف پرونده اراضی فاز ۲ خاوران تبریز و علل گره خوردن این ماجرا را به صورت مفصل بررسی کرده است که در ادامه قابل مشاهده است:
ماجرای فاز ۲ خاوران تبریز از کجا آغاز شد؟/ تعلل شهرداری، گره تحویل اراضی مالکان را کور کرد + فیلم
امکان بازگرداندن اراضی کشاورزی فاز ۲ خاوران به مالکان وجود ندارد/ شورای عالی شهرسازی با الحاق ۲۵۰ هکتار موافقت کند +فیلم
کار نادرست شهرداری تبریز در خصوص اراضی فاز ۲ خاوران/به معاونت شهرسازی ماموریت دادم تا مساله را حل کنند+ فیلم و عکس
شهرداری تبریز باید در دادگاه قضایی پاسخگوی مردم باشد/ مطالبه و تجمع به حق مالکان فاز ۲ خاوران مقابل استانداری + فیلم
ورود عوامل شهرداری به حریم دانشگاه تبریز/ آسیب دیدن زیرساختهای تحقیقاتی خلعتپوشان با اجرای طرح شبدری
تذکر چند باره امام جمعه تبریز در مورد مشکلات اراضی فاز ۲ خاوران/ وزیر راه پای درد و دل مالکان + فیلم
فاز ۲ خاوران تبریز در انتظار تایید شورای عالی معماری و شهرسازی کشور/ دستور معاون اول رئیس جمهور در پیوست پرونده قرار دارد + فیلم
حق مالکان فاز ۲ خاوران، فسخ معامله و بازگشت اراضی/ عدم پاسخگویی، روال در پیش گرفته شهرداری منطقه ۹ تبریز + عکس
قول ۲۰ روزه برای تغییر کاربری اراضی فاز ۲ خاوران تبریز/ ۵ هزار ۲۰۰ مالک، همچنان بلاتکلیف + فیلم
امتیازهای مالکان فاز ۲ خاوران تبریز در مهر ماه ثبت میشود
فاز ۲ خاوران تبریز، جزو اولویتهای روزانه استانداری / صادقانه پای کار آمدیم تا مشکلات مالکان حل شود
دستور صریح رئیس جمهور برای اصلاح حریم فاز ۲ خاوران / مالکان همچنان در انتظار تعیین کاربری اراضی + فیلم
«صدای آمریکا ـ voa» صدایی غیر مردمی و بیدغدغه از ایران/ چرا در فاز ۲ خاوران خبری از مقصر اصلی یعنی شهرداری منطقه ۹ تبریز نیست؟ + عکس و فیلم