به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ یک مقام ارشد سازمان ملل متحد هشدار داد که توقف کمکهای مالی ایالات متحده، دسترسی میلیونها افغان به خدمات بهداشتی را قطع خواهد کرد. ادامه این روند ممکن است به مرگ بیش از ۱۲۰۰ مادر در افغانستان بین سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ منجر شود.
دونالد ترامپ ماه گذشته دستور تعلیق 90 روزه کمکهای خارجی آمریکا را صادر کرد. این تصمیم نگرانی سازمانهای امدادی وابسته به بودجه آمریکا را در سراسر جهان برانگیخته است.
پیو اسمیت، مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) اعلام کرد که قطع بودجه آمریکا دسترسی بیش از ۹ میلیون نفر در افغانستان و ۱.۲ میلیون پناهنده افغان در پاکستان به خدمات بهداشتی را مختل میکند. وی با اشاره به نرخ بالای مرگ و میر مادران باردار در افغانستان ــ که یکی از بالاترین آمارهای جهانی است ــ تأکید کرد: «هر ۲ ساعت یک مادر باردار جان خود را از دست میدهد.»
اسمیت در نشست خبری ژنو هشدار داد: «وقتی بودجه کافی وجود نداشته باشد، زنان در شرایط غیربهداشتی و بدون کمک پزشکی زایمان میکنند، نوزادان تحت شرایط قابل پیشگیری میمیرند... اینها آسیب پذیرترین افراد جهان هستند.» وی پیشبینی کرد که قطع حمایت آمریکا بین سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ موجب ۱۲۰۰ مرگ مادران در افغانستان خواهد شد.
به گفته اسمیت، صندوق جمعیت سازمان ملل سالانه حدود ۷۷ میلیون دلار از آمریکا برای فعالیت در منطقه آسیا-اقیانوسیه دریافت میکند.