به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه «تاگس سایتونگ» در مطلبی شرط اخیر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید آمریکا برای تداوم حمایتهای نظامی از اوکراین در ازای دریافت ذخایر مواد خام این کشور را نوعی اخاذی دانسته و نوشت: ایده ترامپ مبنی بر اینکه کیف پول کمک نظامی آمریکا را با مواد خام این کشور بپردازد، پوچ و مضحک است. اوکراین خود به این منابع نیاز دارد.
در ادامه این مطلب آمده است: آیا کشوری که تقریباً پس از سه سال جنگ به زانو درآمده است، برای معاملات کثیف و تلاشهای باجخواهی دونالد ترامپ مناسبتر است؟ از آنجایی که یک راه حل مسالمت آمیز برای اوکراین پیش بینی نمیشود رئیس جمهور ایالات متحده به این رویکرد روی آورده است. انتظار میرود در ازای کمکهای نظامی، کی یف مواد خام را به ایالات متحده عرضه کند و احتمالا واشنگتن قیمتها را تعیین میکند.
حتی آنهایی که پوتین را در جنگ اوکراین درک میکنند و حامی وی هستند هم ایده بزرگ کردن دوباره آمریکا را در این پیشنهاد ترامپ دیدهاند. از این گذشته، آنها میدانند که حداکثر از سال ۲۰۱۴ غرب، بهویژه ایالات متحده، برای درگیری نظامی در اوکراین برای دستیابی به مواد خام مورد علاقه خود تلاش کرده است.
واقعیت این است که ۷۰ درصد ذخایر کمیاب در مناطقی از اوکراین قرار دارند که تحت کنترل روسیه است. علاوه بر این، پیشروی مداوم نیروهای روسی میتواند منجر به از دست دادن ذخایر بیشتر، به ویژه در شرق اوکراین شود.
همچنین این یک واقعیت است که اگر ترامپ بر این موضع خود تاکید کند کشورهای دیگر نیز ممکن است تشویق شوند تا شرایطی را برای کمک به اوکراین قائل شوند.
این در حالی است که در اوایل سال ۲۰۲۴، هزینههای ده سال آینده برای بازسازی اوکراین حدود ۴۸۶ میلیارد دلار آمریکا برآورد شد. در حال حاضر احتمالاً این مبلغ بسیار بیشتر است.
کشورهای اتحادیه اروپا در حال حاضر همچنین روی درخواست ترامپ برای صرف ۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای دفاع کار میکنند و این مسئله هم ممکن است چالشهای کاملا متفاوتی را ایجاد کند.
در جریان کمپین انتخاباتی ۲۰۲۴، ترامپ از میلیاردها دلاری که دولت جو بایدن در حمایت از اوکراین هزینه کرده، انتقاد کرده و گفته بود که اگر او در مذاکرات با ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی حضور داشت، جنگ میان این دو کشور «در ۲۴ ساعت» پایان مییافت.
ترامپ روز دوشنبه تاکید کرد که دولت اوکراین به او اطمینان داده است که آنها آمادهاند ترتیبی بدهند که ایالات متحده دسترسی به مواد خام نادر این کشور، که برای پیشرفت اقتصادی ضروری است، داشته باشد.
وی همچنین گفت: «ما صدها میلیارد دلار سرمایهگذاری میکنیم. اوکراین مواد خام بسیار با ارزشی دارد و من خواهان امنیت این منابع هستم.»
ترامپ گفته، اگر اوکراین به دنبال ادامه دریافت کمکهای آمریکاست باید منابع طبیعی با ارزش و کم نظیر خود را در اختیار واشنگتن قرار دهد.
اوکراین دارای بزرگترین ذخایر تیتانیوم در اروپا است که ۷ درصد ذخایر جهانی را شامل میشود. قبل از جدی شدن درگیری با مسکو در سال ۲۰۲۲، اوکراین یک تامین کننده کلیدی تیتانیوم برای صنایع نظامی بود.
فهرست فلزات زمینی کمیاب که در اوکراین یافت میشوند شامل بریلیم، منگنز، گالیم، اورانیوم، زیرکونیوم، گرافیت، آپاتیت، فلوریت و نیکل است. این کشور همچنین دارای بزرگترین ذخایر تایید شده لیتیوم اروپا است که حدود ۵۰۰ هزار تن تخمین زده میشود. این ماده معدنی به ویژه برای استفاده در باتریها از اهمیت ویژهای برخوردار است.