آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۵۹۰۱

فناوری هوش مصنوعی با تماشای نفس کشیدن هر ماهی، رفاه ماهی‌های پرورشی را ردیابی می‌کند

یک سیستم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند با نظارت بر سرعت تنفس هر ماهی به آنها در انجام این کار کمک کند.

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از نیواطلس، ماهی‌های استرس‌زا معمولاً به ماهی‌های ناسالم تبدیل می‌شوند، بنابراین بسیار مهم است که اپراتور‌های مزارع ماهی استرس را در اسرع وقت تشخیص دهند. یک سیستم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند با نظارت بر سرعت تنفس هر ماهی به آنها در انجام این کار کمک کند.

این فناوری توسط دانشمندان سازمان تحقیقاتی SINTEF نروژ و دانشگاه علوم زیستی نروژ (NMBU) توسعه یافته است. در شکل نمونه فعلی خود، یک دوربین زیر آب دارد که به صورت افقی در یک وان پر از آب حاوی هفت ماهی قزل آلا عکس می‌گیرد.

الگوریتم‌های هوش مصنوعی روی یک کامپیوتر متصل، خروجی دوربین را در زمان واقعی تجزیه و تحلیل می‌کنند، هر ماهی قزل آلا را با ویژگی‌های متمایز آن شناسایی می‌کنند و سرعت باز و بسته شدن دهان هر ماهی را زیر نظر دارند. این عمل دهان با سرعت تنفس آن مطابقت دارد که با سطح استرس افزایش می‌یابد.

در آزمایش‌های آزمایشگاهی، هوش مصنوعی به طور همزمان روی ۹ وان نظارت کرد، زیرا دمای آب به سطوح گرم‌تر از حد ایده‌آل افزایش یافت و با کاهش سطح اکسیژن. در هر دو مورد، الگوریتم‌ها به طور قابل اعتمادی افزایش نرخ تنفس ماهی قزل آلا را که با افزایش استرس آنها همراه بود، شناسایی کردند.

دانشمندان بیان می‌کنند که یکی از ویژگی‌های فروش بزرگ این سیستم این واقعیت است که همه ماهی‌ها را در یک محفظه نظارت می‌کند، برخلاف یک "ماهی نگهبان" که ممکن است نشانگر خوبی برای وضعیت دیگران نباشد.

دکتر جودیت واس، زیست شناس رفتاری در NMBU می‌گوید: ما دریافتیم که میزان تنفس هر ماهی متفاوت است. "بعضی از آنها آهسته‌تر یا سریع‌تر از دیگران نفس می‌کشند. فناوری دوربین جدید توسعه یافته که هر ماهی سالمون را به صورت جداگانه نظارت می‌کند، کمک بزرگی است. 

دو مقاله در مورد این تحقیق، که بخشی از پروژه Biorelevans است، اخیراً در مجلات Aquaculture و IFAC-PapersOnLine منتشر شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار