به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۱۱ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
در ۱۱ فوریه ۶۶۰ قبل از میلاد، "یی مو"، نخستین امپراتور ژاپن، به تخت سلطنت نشست. این رویداد آغازگر قدیمیترین و پایدارترین نظام سلطنتی جهان شد که تا به امروز ادامه دارد. با وجود تغییرات گسترده در طول تاریخ، امپراتور ژاپن در حال حاضر تنها یک مقام تشریفاتی است و قدرت اجرایی در اختیار نخستوزیر است. با این حال، ژاپنیها این روز را به عنوان "روز ملی" جشن میگیرند.
در فوریه ۱۳۷۷ میلادی، ارتش پاپ (واتیکان) به فرماندهی یک کاردینال عالیرتبه، با سرکوب قیام مردم شهر سسنا (Cesena) در منطقه امیلیا - رومانیا، حدود ۲۵۰۰ نفر را قتلعام کرد. این رویداد در تاریخ به عنوان "قتل عام سسنا" ثبت شده است. علت این کشتار، مخالفت مردم با فرماندار منصوب از سوی واتیکان بود. این حمله که از سوم فوریه آغاز شده و یک هفته به طول انجامید، یکی از لکههای ننگین تاریخ کلیسای کاتولیک محسوب میشود.
توماس آلوا ادیسون، مخترع برجسته آمریکایی که بیش از ۱۲۰۰ اختراع به نام خود ثبت کرده، در ۱۱ فوریه ۱۸۴۷ در اوهایو به دنیا آمد. از مهمترین اختراعات او، لامپ برق در سال ۱۸۷۹، دوربین فیلمبرداری و فونوگراف (پیشزمینهای برای گرامافون) هستند. او همچنین در حوزه مخابرات اختراعات متعددی داشت. ادیسون در ۱۸ اکتبر ۱۹۳۱ درگذشت.
در فوریه ۱۹۲۴، نخستین هواپیمای دوباله مدل "تی. دبلیو – ۳" ساخته شد. در همان سال، سه خلبان آمریکایی با استفاده از این هواپیما توانستند در ۳۶۳ ساعت، کره زمین را دور بزنند و در ۲۸ سپتامبر همان سال به آمریکا بازگردند.
نلسون ماندلا، رهبر مبارزه با تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی، پس از ۲۷ سال زندان، در ۱۱ فوریه ۱۹۹۰ آزاد شد. او پس از آزادی، با شعار "دموکراسی، رعایت حقوق انسان، سازش و گذشت"، به رهبری آفریقای جنوبی رسید و از ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۹ ریاست این کشور را برعهده داشت. مجمع عمومی سازمان ملل، زادروز او را به عنوان "روز جهانی ماندلا" نامگذاری کرده است.
در ۱۱ فوریه ۲۰۱۱، حسنی مبارک، رئیسجمهور مصر، پس از هفتهها اعتراضات مردمی، از قدرت کنارهگیری کرد و به حکومت ۳۰ ساله خود پایان داد.