گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره؛ رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، روز شنبه تهدید کرد که موضع سختگیرانهای در قبال غزه اتخاذ خواهد کرد، در حالی که اردن بار دیگر مخالفت قاطع خود را با کوچ اجباری ساکنان این منطقه اعلام کرد.
ترامپ روز جمعه گفت که «روز شنبه موضعی سرسختانه درباره غزه اتخاذ خواهد کرد.»
وی پیشتر تهدید کرده بود که «درهای جهنم را بر روی غزه خواهد گشود، مگر اینکه جنبش حماس تا ساعت ۱۲ شب شنبه تمامی اسرای اسرائیلی را آزاد کند.»
با این حال، حماس تصمیم گرفت تنها ۳ اسیر اسرائیلی را در ازای آزادی ۳۶۹ اسیر فلسطینی آزاد کند؛ در میان این افراد، ۳۶ نفر محکوم به حبس ابد بوده و باقی، اسرایی بودند که پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط رژیم اسرائیل از غزه بازداشت شده بودند.
در همین حال، ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن، اعلام کرد که کشورهای عربی در حال تدوین طرحی برای بازسازی غزه بدون آواره کردن ساکنان آن هستند. وی تأکید کرد که «اردن قادر به پذیرش تعداد بیشتری از فلسطینیان نیست.»
در ماه جاری، چندین کشور عربی از طرح ترامپ برای «پاکسازی» غزه و انتقال بیشتر جمعیت آن به اردن و مصر ابراز نارضایتی کردند. قاهره و امان بلافاصله این ایده را رد کردند و اکثر کشورهای منطقه آن را تهدیدی جدی برای ثبات منطقه دانستند.
ایمن الصفدی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت:«برای اینکه پاسخ روشنی بدهم، ۳۵ درصد از جمعیت ما را پناهجویان تشکیل میدهند. ما نمیتوانیم شمار بیشتری را بپذیریم و فلسطینیهای بیشتری نمیتوانند به اردن بیایند. آنها نمیخواهند به اردن بیایند و ما هم نمیخواهیم که بیایند.»
شاه اردن، عبدالله دوم، روز سهشنبه در سفر به واشنگتن، بر موضع قاطع کشورش در برابر طرح ترامپ تأکید کرد.
الصفدی افزود:«ما در حال کار بر روی یک طرح عربی هستیم که نشان دهد میتوانیم غزه را بدون آواره کردن مردم آن بازسازی کنیم. همچنین میتوانیم برنامهای داشته باشیم که امنیت و حکمرانی را تضمین کند.»
وی همچنین اظهار داشت که رژیم اسرائیل نیز باید درباره آینده منطقه در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده فکر کند و افزود:«اسرائیلیها نیز باید در بلندمدت فکر کنند. اگر میخواهند در صلح و امنیت زندگی کنند، همسایگان آنها نیز باید در صلح و امنیت زندگی کنند.»