به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۱۶ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
در ۱۶ فوریه ۱۵۶۸، کلیسای کاتولیک روم به اتهام الحاد سه میلیون نفر از مردم هلند را به مرگ محکوم کرد. این محکومیت در راستای جنگهای ۸۰ ساله میان هلند و اسپانیا که بر سر مسائل مذهبی و استقلال سیاسی بود، اتفاق افتاد. هلندیها به دنبال آزادی از سلطه کاتولیکها و پادشاه وقت اسپانیا، جنگهای خود را آغاز کرده بودند. این جنگها در نهایت منجر به استقلال هلند از اسپانیا و تبدیل آن به یکی از کشورهای پیشرو در حوزه پروتستان شد. هلند امروزی با جمعیت ۱۹ میلیون نفر، عمدتاً پروتستان است. جنگهای ۸۰ ساله که در سال ۱۵۶۸ آغاز شد، در نهایت در سال ۱۶۴۸ به پایان رسید.
در ۱۶ فوریه ۲۰۰۵، پیمان کیوتو رسماً در روسیه به امضاء رسید. این پیمان بینالمللی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانهای و مقابله با گرمشدن زمین است که طی سالهای اخیر به دلیل افزایش گازهایی مانند متان، دیاکسید کربن و سایر گازهای گلخانهای، مشکلات زیستمحیطی فراوانی را به دنبال داشته است. کشورهای صنعتی متعهد شدند که طی ده سال آینده میزان انتشار گازهای گلخانهای خود را ۵٪ کاهش دهند و به کشورهای در حال توسعه کمکهای مالی برای ترویج استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نظیر انرژی خورشیدی و بادی اعطا کنند. این پیمان به دلیل بحرانهای اقتصادی و فشارهای بینالمللی با چالشهایی روبهرو شد. امضای پیمان کیوتو توسط روسیه باعث شد تا این پیمان بهطور رسمی وارد فاز اجرایی شود.
در ۱۶ فوریه ۱۹۹۲، سید عباس موسوی، دبیرکل حزبالله لبنان، توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. موسوی یکی از شخصیتهای برجسته مقاومت لبنان علیه اشغالگری اسرائیل بود و تأثیر عمیقی در سیاستهای منطقهای داشت. وی بهعنوان یک روحانی شیعه، با تکیه بر آموزههای امام خمینی(ره) و سید محمدباقر صدر، حزبالله لبنان را تأسیس کرد. در زمان شهادت موسوی، حزبالله بهعنوان یک نیروی مسلح ضد اشغالگر در جنوب لبنان شناخته میشد. او در حملات هوایی رژیم اسرائیل در ۱۶ فوریه ۱۹۹۲ به شهادت رسید.