کد خبر:۱۲۲۸۹۱۶
در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند

عراقچی: «بهشت گمشده» مکران امروز باید به قطب اقتصادی آینده ایران و منطقه بدل شود +فیلم

وزیر امور خارجه کشورمان در سخنرانی خود در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند در عمان چهار هدف کلیدی را برای توسعه سواحل مکران بیان کرد.

عراقچی: ایران سیاست «دریامحور» را در اولویت استراتژیک توسعه خود قرار داده/ اقتصاد دریامحور یک انتخاب نیست الزام است +فیلم

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان امروز یکشنبه در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند در عمان شرکت و سخنرانی کرد.

عراقچی: اقیانوس هند در طراحی آینده باید قطب همکاری‌های راهبردی و اقتصادی باشد

وزیر امور خارجه در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند گفت: امروز، جهان دستخوش تغییراتی بنیادین شده است. سرعت تحولات اقتصادی و فناورانه، وابستگی کشورها به مسیرهای تجاری جدید و نیاز به امنیت و همکاری منطقه‌ای، بیش از گذشته اهمیت یافته است. در چنین شرایطی، دیگر نمی‌توانیم به مسیرهای سنتی و الگوهای قدیمی تجارت بسنده کنیم.

وی ادامه داد باید آینده‌ای را طراحی کنیم که در آن، اقیانوس هند نه فقط یک مسیر ترانزیتی، بلکه یک قطب همکاری‌های راهبردی و اقتصادی باشد

کد ویدیو

 

 ایران سیاست «دریامحور» را در اولویت استراتژیک توسعه خود قرار داده/ اقتصاد دریامحور یک انتخاب نیست الزام است

وزیر امور خارجه در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند گفت: جمهوری اسلامی ایران با درک این تحول، سیاست «دریامحور» را در اولویت استراتژیک توسعه خود قرار داده است. کشوری که بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد—۴۹۰۰ کیلومتر آن در جنوب، در امتداد همین اقیانوس پهناور—نمی‌تواند نسبت به آینده آن بی‌تفاوت باشد. 

وی ادامه داد توسعه اقتصاد دریامحور، تنها یک انتخاب برای ایران نیست؛ بلکه یک الزام است. ما دریافته‌ایم که سواحل ما، نه فقط مرزهای طبیعی کشور، بلکه دروازه‌های اتصال ایران به اقتصاد جهانی هستند. از این رو، دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران یک برنامه جامع و عملیاتی برای توسعه بنادر، حمل‌ونقل دریایی و ایجاد زنجیره تأمین منطقه‌ای تدوین کرده است.

 

کد ویدیو
 

عراقچی: «بهشت گمشده» مکران امروز باید به قطب اقتصادی آینده ایران و منطقه بدل شود

وزیر امور خارجه در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند گفت سواحل مکران، جایگاهی ویژه‌ای برای ایران دارند. این سواحل، که قرن‌ها از ظرفیت‌های طبیعی و اقتصادی آن‌ها غفلت شده بود، امروز به یکی از اولویت‌های توسعه ملی تبدیل شده‌اند.

 

کد ویدیو

 

عراقچی: از تمامی کشورهایی که در توسعه مکران مشارکت داشته باشند، استقبال می‌کنیم

وزیر امور خارجه در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند تصریح کرد دولت جمهوری اسلامی ایران،چهار هدف کلیدی را برای توسعه این منطقه تعیین کرده است:

نخست، تقویت اقتصادهای بومی و محلی، ایجاد اشتغال پایدار برای جوامع ساکن در این مناطق، و حمایت از صنایع کوچک و متوسط که بتوانند در زنجیره تأمین منطقه‌ای ایفای نقش کنند.

دوم، توسعه زیرساخت‌های انرژی، با تأکید بر انرژی‌های تجدیدپذیر. ما دریافته‌ایم که اقتصاد آینده، اقتصادی وابسته به انرژی‌های پایدار و پاک است. سرمایه‌گذاری در فناوری‌های جدید انرژی و کاهش وابستگی به منابع فسیلی، نه‌تنها از نظر زیست‌محیطی ضروری است، بلکه از نظر اقتصادی نیز به رقابتی‌تر شدن این منطقه کمک خواهد کرد.

سوم، تکمیل راهگذرهای بین‌المللی و تقویت مسیرهای مواصلاتی. ایجاد شبکه‌ای از مسیرهای ریلی، جاده‌ای و دریایی که ایران را به دیگر کشورهای منطقه و فراتر از آن متصل کند، یکی از ارکان کلیدی سیاست دریامحور ماست.

کد ویدیو

 

عراقچی: اجازه نمی‌دهیم رقابت‌های ژئوپلیتیکی قدرت‌های جهانی، آینده این منطقه را تعیین کند

وزیر امور خارجه در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند تاکید کرد همکاری منطقه‌ای، کلید پیشرفت مشترک است. ایران با عضویت در انجمن کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORA) و اجلاس نیروهای دریایی این سازمان (IONS)، بر تعهد خود به چندجانبه‌گرایی و همکاری اقتصادی و امنیتی در منطقه تأکید دارد. برخی قدرت‌های فرامنطقه‌ای تلاش دارند تا از شکاف‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی در منطقه سوءاستفاده کنند و همکاری‌های طبیعی میان کشورهای منطقه را تحت تأثیر قرار دهند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که رقابت‌های ژئوپلیتیکی قدرت‌های جهانی، آینده این منطقه را تعیین کند. تصمیم‌گیری درباره سرنوشت اقیانوس هند، باید توسط کشورهای این منطقه و برای منافع ملت‌های آن انجام شود.

 

کد ویدیو
 

عراقچی: امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد

وزیر امور خارجه در هشتمین کنفرانس اقیانوس هند تاکید کرد امنیت دریایی، امروز بیش از هر زمان دیگری، یک مقوله اساسی برای اقتصاد جهانی است. جمهوری اسلامی ایران، در کنار نقش اقتصادی و تجاری خود، مسئولیت تأمین امنیت دریایی را نیز بر عهده دارد. نیروی دریایی ایران، با همکاری کشورهای منطقه، به‌طور مستمر در عملیات ضد دزدی دریایی، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان‌یافته و تأمین امنیت کشتیرانی نقش‌آفرینی کرده است. ما بر این باوریم که امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد، بلکه باید نتیجه همکاری کشورهای منطقه باشد.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار