
۸ مارس در تاریخ؛ از پایان سرودن شاهنامه تا قتل عام سرخپوستان در اوهایو

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۸ مارس اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
۱۷۸۲ - قتل عام سرخپوستان مسیحی شده در اوهایو
در هشتم مارس ۱۷۸۲، میلیشیای پنسیلوانیایی به فرماندهی سرهنگ دیوید ویلیامسون در روستای «Gnadenhutten» اوهایو، ۲۸ مرد، ۲۹ زن و ۳۹ کودک از قبیله لنایی (Lenape) را به طرز وحشیانهای به قتل رساندند. این بومیان که به تازگی مسیحی شده و غیرمسلح بودند، در حال زراعت بودند که به اتهام همراهی قبیلهای دیگر با نیروهای انگلیسی، دستگیر و به درخت بسته شدند و با ضربه پتک به سرشان و کندن پوست جمجمه به قتل رسیدند.
۹۶۵ میلادی - قتل متنبی، شاعر بزرگ عرب
ابو طیب احمد بن حسین، مشهور به المتنبی، در راه بازگشت از سفر شیراز به بغداد، در نزدیکی این شهر به دست راهزنان کشته شد. متنبی از انقلابیون قرمطی بود و در طنزهایش حاکمان زمان خود را هجو میکرد. دیوان اشعار او از مهمترین آثار کلاسیک ادبیات عرب به شمار میرود.
۱۰۱۰ میلادی - پایان سرودن شاهنامه توسط حکیم ابوالقاسم فردوسی
حکیم ابوالقاسم فردوسی پس از بیش از سی سال تلاش، سرودن شاهنامه را به پایان رساند. شاهنامه بهعنوان یکی از بزرگترین آثار حماسی جهان، فرهنگ و تاریخ ایران را به زیباترین شکل ممکن به تصویر کشیده است.
۱۸۶۲ - نبرد دریایی هامپتون رودز در جنگ داخلی آمریکا
در هشتم و نهم مارس ۱۸۶۲، نبرد بزرگ دریایی بین کشتیهای آیرونکلاد «یواساس مانیتور» و «سیاساس ویرجینیا» در لنگرگاه هامپتون رودز ویرجینیا رخ داد. این نبرد که با هدف شکستن محاصره ایالات مؤتلفه توسط نیروهای اتحادیه انجام شد، با ترک مخاصمه و عدم پیروزی قاطع به پایان رسید.
روز جهانی زن
روز ۸ مارس بهعنوان «روز جهانی زنان» جشن گرفته میشود. این روز که در ابتدا بهعنوان یک رویداد سیاسی سوسیالیستی آغاز شد، امروزه در بسیاری از کشورها به بزرگداشت دستاوردهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زنان و افزایش آگاهی درباره حقوق زنان اختصاص دارد. سازمان ملل متحد از سال ۱۹۷۷ این روز را بهعنوان «روز حقوق زنان و صلح بینالمللی» به رسمیت شناخته است.
زادروزها
- ۴۵۰ میلادی - ابوحامد امام محمد غزالی، دانشمند و فیلسوف بزرگ ایرانی
- ۱۳۲۶ شمسی - مجید انتظامی، آهنگساز و نوازنده برجسته ایرانی
- ۱۸۷۹ میلادی - اوتو هان، دانشمند آلمانی و برنده جایزه نوبل
درگذشتها
- ۲۹۱ هجری - ثعلب نحوی و لغتشناس مشهور عرب
- ۱۳۷۱ شمسی - احمد عبادی، استاد برجسته موسیقی ایرانی
- ۱۸۸۹ میلادی - جان اریکسون، مهندس و مخترع سوئدی
- ۱۳۶۸ شمسی - حسین قوامی (فاخته)، از نخستین خوانندگان دوره جدید موسیقی ایرانی