آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۷۰۲۸
مدرس دانشگاه علوم پزشکی کردستان:

عامل انسانی بیشترین نقش را در بروز تصادفات دارد

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به نقش پررنگ عوامل انسانی در بروز تصادفات رانندگی، بر لزوم توجه و تمرکز رانندگان برای پیشگیری از این حوادث تأکید کرد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، خالد رحمانی شامگاه امروز (شنبه ۱۸ اسفند) در گفت‌و‌گو با خبرنگاران با اشاره به عوامل مؤثر در تصادفات رانندگی، اظهار کرد: چهار عامل عمده در تصادفات رانندگی شامل عامل انسانی، جاده، وسیله نقلیه و محیط هستند، در این بین، نقش عوامل انسانی از بقیه پررنگ‌تر است، اما این عوامل با توجه و تمرکز رانندگان قابل کنترل هستند.

وی به عدم رعایت سرعت مجاز در جاده‌ها اشاره کرد و افزود: بی‌توجهی به گردش به راست و چپ، عدم توجه به فاصله با خودروی جلویی، خواب آلودگی، مصرف مشروبات الکلی، جروبحث داخل اتومبیل و استفاده از تلفن همراه و یا ارسال پیامک همه از عوامل انسانی محسوب می‌شوند که مطالعات مختلف نیز آن را تأیید می‌کنند.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اضافه کرد: بر اساس داده‌های موجود نزدیک به ۵۰ درصد علل تصادفات جاده‌ای، عدم رعایت فاصله مناسب با خودروی جلویی و عدم دقت در انحراف به چپ است که نقطه کور خودرو‌ها محسوب می‌گردد.

رحمانی اظهار کرد: سرعت بالا و عدم کنترل اتومبیل نیز حدود ۳۰ درصد عوامل بوده و به دنبال آن خستگی و عوامل دیگر حدود ۲۰ درصد را تشکیل می‌دهند که همگی عوامل انسانی‌اند.

دانشیار اپیدمیولوژی، گروه پزشکی خانواده و اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به پیشگیری از تصادفات و رعایت نکات ضروری اشاره کرد و یادآور شد: رعایت سرعت مجاز، رعایت فاصله با خودروی جلویی، عدم استفاده از تلفن همراه حین رانندگی، پرهیز از خوردن و آشامیدن در حین رانندگی، پرهیز از جروبحث در داخل خودرو، عدم رانندگی در حالت خواب‌آلودگی، توقف و استراحت در رانندگی‌های طولانی‌مدت (حداقل ۱۵ دقیقه استراحت پس از هر دو ساعت رانندگی)، رانندگی بین خطوط، به‌ویژه در بزرگراه‌ها، تمیز کردن شیشه و آینه‌های خودرو قبل از رانندگی و توجه به موتورسواران، دوچرخه‌سواران و عابران پیاده در پیشگیری از تصادفات حائز اهمیت است.

رحمانی با اشاره به اینکه کودکان زیر ۱۰ سال حدالامکان در صندلی جلو ننشینند، توصیه کرد: مادران باردار و شیرده حدالامکان در صندلی عقب خودرو بنشینند، قبل از حرکت از سلامت خودرو اطمینان حاصل کنید، در حین رانندگی از لجبازی پرهیز کنید و از کفش‌های مناسب برای رانندگی استفاده کنید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار