آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۷۵۱۹

حماس: نتانیاهو منافع شخصی خود را بر جان اسیران ترجیح می‌دهد

جنبش حماس با متهم‌کردن بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، به تلاش برای تعویق توافق آتش‌بس، اعلام کرد که او با تحمیل نقشه راه جدیدی به نفع منافع شخصی خود، جان اسیران صهیونیستی را به خطر می‌اندازد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رای الیوم؛ جنبش حماس روز یکشنبه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، را به تلاش برای به تعویق انداختن توافق آتش‌بس متهم کرد. حماس اعلام کرد که وی در تلاش است با تحمیل نقشه راه جدیدی که منافع شخصی‌اش را تأمین می‌کند، این توافق را به بهای جان اسیران صهیونیستی به تعویق بیندازد.

عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی حماس، در بیانیه‌ای گفت: «نتانیاهو در پی به‌تعویق‌انداختن توافقی است که جهان شاهد آن بود و می‌خواهد نقشه راه جدیدی را تحمیل کند که منافع شخصی‌اش را بر جان اسیران اشغالگر مقدم می‌داند و به خواسته‌های خانواده‌های آن‌ها توجهی ندارد.»

او افزود: «هیچ راهی جز پایبندی به اجرای مفاد توافق و آغاز مذاکرات مرحله دوم وجود ندارد. هر تلاشی برای تعلل در این روند، تلف کردن زمان و بازی با سرنوشت اسیران است.»

قطع برق غزه و واکنش حماس

در مورد تصمیم رژیم صهیونیستی برای قطع برق غزه، الرشق گفت: «ما به شدت تصمیم رژیم صهیونیستی برای قطع برق غزه را محکوم می‌کنیم. رژیمی که پس از محروم‌کردن غزه از غذا، دارو و آب، اکنون در تلاش است تا با سیاست باج‌خواهی ارزان و مردود، به مردم ما و مقاومت فشار بیاورد.»

او تأکید کرد که «قطع برق، بستن گذرگاه‌ها، متوقف‌کردن کمک‌ها و سوخت و گرسنگی‌دادن به مردم ما، مجازاتی جمعی و یک جنایت جنگی تمام‌عیار است.»

الرشق به رژیم صهیونیستی هشدار داد که به ارتکاب جنایات خود ادامه ندهد و تصریح کرد که «مردم فلسطین و مقاومت آن‌ها تسلیم این فشارها نخواهند شد و به مقاومت ادامه خواهند داد تا به آزادی و پیروزی دست یابند.»

رژیم صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کرد که تصمیم گرفته است بلافاصله تأمین برق غزه را متوقف کند، اگرچه از آغاز جنگ دراکتبر ۲۰۲۳ عملاً برق به غزه نمی‌رسید.

رادیو رسمی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایلی کوهن، وزیر انرژی و زیرساخت، تصمیم به قطع برق غزه گرفته است.

فرانچسکا آلبانز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در اراضی فلسطینی، در واکنش به این تصمیم گفت: «قطع برق به معنای نبود آب تمیز است و این یک هشدار برای نسل‌کشی است.»

او در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «عدم اعمال تحریم‌ها و ممنوعیت تسلیحات علیه رژیم صهیونیستی به‌معنای حمایت از آن در ارتکاب یکی از بدترین جنایات نسل‌کشی قابل‌پیشگیری در تاریخ ما در غزه است.»

اوضاع بحرانی در غزه

رژیم صهیونیستی یکشنبه گذشته ورود کمک‌های انسانی به غزه را متوقف کرد و این تصمیم در حالی اتخاذ شد که هشدارهایی در سطح محلی و حقوق بشری درباره بازگشت فلسطینیان به شرایط قحطی مطرح شده بود.

در اوایل مارس، مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه که ۴۲ روز به طول انجامید، رسماً به پایان رسید. با این حال، رژیم صهیونیستی با آغاز مرحله دوم و پایان جنگ موافقت نکرد.

نتانیاهو خواهان تمدید مرحله اول توافق تبادل اسرا است تا بتواند بیشترین تعداد ممکن از اسیران صهیونیستی در غزه را آزاد کند، بدون اینکه هیچ امتیازی در مقابل بدهد یا تعهدات نظامی و انسانی تحمیل‌شده در توافق را اجرا کند. هدف او از این کار، جلب رضایت افراط‌گرایان دولتش است.

در مقابل، جنبش حماس این رویکرد را رد می‌کند و خواهان پایبندی رژیم صهیونیستی به مفاد توافق آتش‌بس است. حماس از واسطه‌ها می‌خواهد که فوراً مذاکرات مرحله دوم را آغاز کنند که شامل خروج کامل رژیم صهیونیستی از غزه و توقف جنگ است.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا نسل‌کشی گسترده‌ای در غزه مرتکب شد که بیش از ۱۶۰ هزار شهید و مجروح فلسطینی، بیشتر آن‌ها کودکان و زنان، و بیش از ۱۴ هزار مفقود بر جای گذاشت.

توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس در ۱۹ ژانویه گذشته به اجرا درآمد و شامل سه مرحله ۴۲ روزه بود که مذاکره بر سر مرحله بعدی باید پیش از پایان هر مرحله انجام می‌شد. این توافق با میانجی‌گری مصر و قطر و حمایت آمریکا صورت گرفت.

رژیم صهیونیستی غزه را به بزرگ‌ترین زندان جهان تبدیل کرده است. این محاصره از اواسط سال ۲۰۰۶ آغاز شد و جنگ‌های مداوم باعث شده حدود دو میلیون نفر از جمعیت ۲.۴ میلیون نفری غزه در شرایطی بسیار دشوار و با کمبود شدید و عمدی غذا، آب و دارو آواره شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار