آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۸۱۸۶

سایه قحطی و گرسنگی بر غزه؛ تعطیلی ۶ نانوایی در پی محاصره شدید رژیم اسرائیل

با ادامه محاصره شدید رژیم اسرائیل و بسته ماندن گذرگاه‌های غزه، بحران غذایی در این منطقه تشدید شده است. کمبود سوخت باعث تعطیلی ۶ نانوایی شده و شبح قحطی، به‌ویژه در ماه رمضان، زندگی ۲.۴ میلیون فلسطینی را تهدید می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ ادامه بسته ماندن گذرگاه‌های غزه برای دهمین روز متوالی، از جمله گذرگاه تجاری "کرم ابوسالم"، شرایط انسانی در این منطقه را بحرانی‌تر از همیشه کرده است. با توقف ورود مواد غذایی، دارو و سوخت، مردم غزه بار دیگر با خطر قحطی و گرسنگی روبه‌رو شده‌اند.

رژیم اسرائیل با بستن مرزها، قطع برق نیروگاه آب‌شیرین‌کن و تشدید حملات، سیاست فشار حداکثری بر مردم این منطقه را دنبال می‌کند. این اقدامات، که به بهانه امتناع حماس از تمدید مرحله اول توافق آتش‌بس انجام شده، شرایط معیشتی را بیش از پیش وخیم کرده است.

این بحران در ماه رمضان، زمانی که معمولاً تقاضا برای مواد غذایی افزایش می‌یابد، وضعیت را برای مردم غزه دشوارتر کرده است.

افزایش سوءتغذیه در غزه

طبق گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، از زمان آغاز آتش‌بس:

  • بیش از ۳ هزار کودک و هزار زن باردار یا شیرده به سوءتغذیه حاد مبتلا شده‌اند.
  • بسیاری از آن‌ها برای درمان به مراکز بهداشتی منتقل شده‌اند.

هرچند آمارهای سازمان‌های بشردوستانه در ماه فوریه نشانه‌هایی از بهبود نسبی در وضعیت تغذیه‌ای برخی گروه‌های آسیب‌پذیر را نشان می‌داد، اما با بسته شدن گذرگاه‌ها و توقف ورود مواد غذایی، این بهبود در معرض تهدید جدی قرار گرفته است.

بر اساس توافق بشردوستانه، روزانه ۶۰۰ کامیون حامل مواد غذایی و کمک‌های انسانی باید وارد غزه شوند، اما رژیم اسرائیل تنها اجازه ورود ۱۸۰ تا ۲۲۰ کامیون را داده است.

بحران امنیت غذایی؛ هشدار درباره وقوع قحطی گسترده

سلامه معروف، رئیس دفتر اطلاع‌رسانی دولت غزه، هشدار داد که امنیت غذایی بیش از ۲.۴ میلیون فلسطینی به‌شدت تهدید شده است. او تأکید کرد:

«شبح قحطی دوباره بازگشته و علائم آن طی دو روز اخیر کاملاً آشکار شده است.»

طبق گزارش او از ۱۹ ژانویه تا پایان مرحله اول آتش‌بس، در مجموع ۱۶۱ هزار و ۸۲۰ تُن مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شده است.این مقدار تنها معادل ۶۰ کیلوگرم برای هر فرد در مدت دو ماه است، که بسیار کمتر از نیاز واقعی مردم غزه محسوب می‌شود.ادعاهای رژیم اسرائیل مبنی بر وجود ذخایر کافی مواد غذایی در غزه، دروغی بیش نیست، زیرا مواد غذایی موجود فقط برای چند روز دیگر کفایت می‌کند.

پیش از جنگ، غزه روزانه حداقل ۵۰۰ کامیون مواد غذایی و کالاهای اساسی دریافت می‌کرد، اما در طول آتش‌بس، این تعداد به کمتر از نصف کاهش یافت.

در حال حاضر، بخش عمده کمک‌های غذایی مستقیماً به نهادهای امدادی داده می‌شود و بسیاری از خانواده‌های فلسطینی تنها به کمک‌های خیریه وابسته هستند. بااین‌حال، بسیاری از این مراکز خیریه نیز به‌دلیل کمبود مواد غذایی تعطیل شده‌اند.

تعطیلی ۶ نانوایی

به دلیل کمبود سوخت، از مجموع ۲۵ نانوایی فعال در غزه، تاکنون ۶ نانوایی تعطیل شده‌اند، و انتظار می‌رود که این تعداد طی ساعات و روزهای آینده افزایش یابد.

تمام این نانوایی‌ها از گاز مایع برای پخت نان استفاده می‌کنند و با اتمام ذخایر سوخت، مردم غزه در آستانه از دست دادن مهم‌ترین منبع تأمین غذای خود، یعنی نان، قرار دارند.

رژیم اسرائیل پیش‌تر نیز از "سلاح گرسنگی" علیه مردم غزه استفاده کرده بود:

  • ۸ اکتبر ۲۰۲۳: هم‌زمان با آغاز جنگ، رژیم اسرائیل معابر را بست، برق و آب را قطع کرد و ارسال غذا را متوقف ساخت.
  • در عملیات زمینی در شمال غزه: ارتش رژیم اسرائیل عمداً ارسال کمک‌ها را متوقف کرده و مردم این مناطق را تحت محاصره شدید قرار داد.

سیاست محاصره و قطع منابع حیاتی در کنار تشدید حملات، بخشی از استراتژی رژیم اسرائیل برای اعمال فشار بر مردم غزه و وادار کردن آن‌ها به ترک سرزمین خود است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار