آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۹۱۲۶

استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی توهم‌زاست!

تحقیق جدید پژوهشگران دانشگاه سیمون فریزر نشان می‌دهد رابطه نزدیکی بین میزان بالای استفاده از شبکه های اجتماعی و اختلالات روانشناختی شامل توهم، نارسیسم و اختلال بدشکلی بدن وجود دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طبق این تحقیق که در نشریه BMC Psychiatry منتشر شده، انواع توهمات تا حد زیادی شایع‌ترین نوع اختلال روانپزشکی مربوط به استفاده بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی بود. این اختلالات شامل اختلال شخصیتی خودشیفته، اروتومانیا (خودمعشوق پنداری یا توهماتی مبنی بر اینکه شخص معروفی فرد را دوست دارد)، اختلال در شکل بدن (توهماتی درباره نقص در بخشی از بدن) وبی اشتهایی یا آنورکسی (توهماتی درباره اندازه بدن) هستند.

برنارد سرسپی یکی از پروفسرو‌های زیست شناسی در این باره می‌گوید: شبکه اجتماعی شرایطی ایجاد می‌کند که در آن توهمان ممکن است به آسانی ایجاد شوند و به دلیل وجود پلتفرم‌ها و اپ‌هایی که دلایل اختلال را تشدید می‌کنند و همچنین نبود فرایند کنترل حقیقت تاثیرگذار، ماندگار شوند.

این تحقیق نتایج مهمی در خصوص دلایل و علائم بیماری‌های روحی و تشدید آنها توسط پلتفرم‌های اجتماعی دارد.

به گفته محققان شبکه‌های اجتماعی به تنهایی چالش ساز نیستند، اما دنیا‌های مجازی در کنار ایزوله سازی اجتماعی در زندگی واقعی محیط‌هایی می‌سازد که افراد می‌توانند بدون نظارت حس هویتی توهمی خود را حفظ کنند. هرچند ممکن است شبکه‌های اجتماعی از طریق ایجاد جوامع و کمک به افراد برای آنکه احساس همبستگی بیشتری کنند، مفید باشند، اما محققان معتقدند افرادی با ریسک بالای ابتلا به بیماری‌های روانشناختی بیشتر اوقات تحت تاثیر استفاده بیش از حد از شبکه‌های ا جتماعی قرار می‌گیرند.

آنها اشاره می‌کنند ویژگی‌های بسیاری از اپ‌های مشهور و پلتفرم‌ها توهمات جسمی و ذهنی را ماندگار و تشدید می‌کند. تفاوت عمیق بین تعاملات اجتماعی آنلاین و رو در رو انحرافات از سلامتی روانی را تشدید می‌کنند، زیرا در تعاملات آنلاین بیشتر احتمال دارد توهمات افراد تحت تأثیر واقعیت‌های فیزیکی و احساسی قرار گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار