آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۹۴۱۴
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

شورورزی با کشت "سالیکورنیا" در سواحل گمیشان آغاز شد

فرماندار شهرستان گمیشان گفت: با هدف مقابله با ریزگرد‌ها و بهبود اقتصاد کشاورزان منطقه، عملیات اجرایی شورورزی با کشت گونه سالیکورنیا در ۵ هکتار از اراضی ساحلی و شور این شهرستان آغاز شد.

 امید سقلی، فرماندار گمیشان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو گفت: با همکاری مرکز تحقیقات ملی شوری کشور، ۵ هکتار از اراضی شور شهرستان گمیشان زیر کشت آزمایشی گیاه سالیکورنیا رفته است.

فرماندار گمیشان افزود: این طرح الگویی برای توسعه کشاورزی پایدار در مناطق خشک و نیمه‌خشک کشور خواهد بود.

وی گفت: می‌توان با هم‌اندیشی و مشارکت مردم، گیاهان شورزیست که در داروسازی، روغن‌گیری، علوفه دام و غیره قابلیت مناسبی دارند را کشت و در استان توسعه داد و ایجاد اشتغال پایدار کرد

سقلی ادامه داد: سالیکورنیا یکی از گونه‌های بومی است که در دشت‌های شور ترکمن صحرا به خصوص در محدوده آق قلا، گمیشان و بندرگز می روید؛ این گیاه به دلیل جذب نمک به «نمک سبز» هم معروف شده و خواص گوناگونی برای آن تعریف شده است.

فرماندار گمیشان گفت: دسترسی به آب‌های شور و نیمه شور دریای خزر و خلیج گرگان، وجود مراتع وسیع و بایر و بلامعارض در نوار ساحلی استان، بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی لب شور، دسترسی به آب‌های نامتعارف مانند پساب مزارع میگو و کانال‌های زهکشی و اراضی ناشی از پسروی آب دریای خزر از ظرفیت‌های مهمی هستند که می‌توان از آن برای کشت سالیکورنیا در این پهنه‌های وسیع کمک گرفت.

سقلی افزود: سالیکورنیا از گیاهان نمک دوست است، این گونه تحمل شوری بالا را داشته و ارتفاع آن بین ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر، ساقه‌ها بند بند و آبدار و برگ‌ها کوچک و به شکل فلس‌های تحلیل رفته است.

فرماندار گمیشان گفت: علاوه بر خواص دارویی و غذایی سالیکورنیا، می‌توان از آن به عنوان پوشش سبز در منطقه استفاده کرد تا از وقوع ریزگرد جلوگیری کند.

وی بیان کرد: ساقه‌های این گیاه مصرف خوراکی برای انسان و دام دارد، بذر آن سرشار از روغن است و روغن به دست آمده از دانه‌های سالیکورنیا شامل ترکیب‌های بیوشیمیایی، محتویات معدنی، ترکیب اسید آمینه و غنی از بتاکاروتن است.

سقلی ادامه داد: سالیکورنیا فشار خون را متعادل کرده و از آن در تولید قرص‌های فشار خون و ضد دیابت استفاده می‌شود؛ همچنین به خاطر فیبری که دارد برای درمان یبوست هم می‌توان بهره گرفت.

وی اضافه کرد: در دنیا از این گیاه برای سوخت دیزل استفاده می‌کنند اما در ایران ما برای کاربرد اولیه آن هنوز درگیر گرفتن مجوز هستیم.

وی افزود: نمک سبز محصولی که از فرآوری این گیاه به دست می‌آید در ایران ناشناخته است اما در سایر کشورها از آن به خوبی استفاده می‌شود و حتی برخی از کشورها آن را وارد می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار