
بهرهبرداری و اجرای ۴۰ هکتار گلخانه در پارسآباد آغاز شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، این واحدهای گلخانهها در شهرک گلخانهای ۱۶۰۰ هکتاری پارسآباد مغان اجرا شده و با بهره برداری این طرح، مجموع مساحت بهره برداری شده گلخانه در این شهرک به ۲۰۰ هکتار رسید.
به گفته استاندار اردبیل، پروژه ۱۶۰۰ هکتاری شهرک گلخانهای پارسآباد بزرگترین مجتمع گلخانه ای کشور محسوب می شود که ۲۰۰ هکتار آن تاکنون به بهرهبرداری رسیده و ۳۰۰ هکتار دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۹۰درصد در حال اجراست.
مسعود امامی یگانه با اشاره به افزایش ۱۰ برابر میزان تولید در سطح در واحدهای گلخانهای و نیز کاهش ۱۰ برابری میزان مصرف آب برای تولید محصول در آن افزود: هر هکتار گلخانه برای هشت نفر شغل ایجاد میکند و کشت گلخانهای میتواند نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری منطقه ایفا کند.
وی در جریان بازدید از پروژههای عمرانی و تولیدی شهرستان پارس آباد، بر اهمیت سرمایهگذاری و رفع موانع تولید و نیز لزوم تسهیل سرمایهگذاری و حمایت از بخش خصوصی حوزه کشاورزی در راستای تحقق شعار سال تأکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای بالقوه منطقه، از سرمایهگذاران دعوت می کنیم که با خیالی آسوده در مغان سرمایهگذاری کنند و از مشوقهای دولتی نیز بهرهمند شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در جریان سفر استاندار اردبیل به پارس آباد اعلام کرد: ۲۶۲ هکتار گلخانه تولید محصولات کشاورزی در این استان در حال احداث است که بخش زیادی از آنها امسال تکمیل شده و به بهرهبرداری میرسد.
نوبخت اژدری با اشاره به ایجاد هفت شهرک گلخانهای در استان اردبیل به مساحت یک هزار و ۷۷۰ هکتار و با ظرفیت اشتعال حدود ۱۵ هزار نفر گفت: تاکنون ۲۳۰ هکتار از این گلخانهها با اشتغال ۲ هزار و ۷۶۰ نفر و با ظرفیت تولید ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن محصول به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: شهرک گلخانهای مغان به مساحت یک هزار و ۶۰۰ هکتار به عنوان بزرگترین شهرک گلخانهای کشور ظرفیت بالایی برای تولید در عرصه کشاورزی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان این که ۹۰ درصد محصولات گلخانهای استان اردبیل به خارج از کشور صادر میشود، اظهار کرد: بخش اعظم این محصولات به مقصد روسیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق صادر میشود.
وی همچنین با اشاره به این که کشت گلخانهای به علت شرایط خشکسالی حاکم در کشور و استان و نیاز به آب کمتر حمایت میشود، افزود: در مجموع تاکنون ۷۵۰ هکتار گلخانه به سرمایهگذاران واگذار شده و در حال تکمیل برای ورود به مرحله تولید محصول است.
اژدری عمده محصولات تولیدی در واحدهای گلخانهای استان اردبیل را گوجه فرنگی، خیار، بادمجان و فلفل رنگی اعلام کرد و گفت: با توجه به سرمایهگذاری انجام شده، در صورت وارد شدن همه این اراضی به مرحله تولید، یک میلیون تن به مجموع تولیدات کشاورزی استان اردبیل افزوده میشود.
وی هزینه بالای سازههای گلخانهای را از جمله مهمترین مشکلات توسعه گلخانهها در این استان ذکر کرد و افزود: برای حل این مسأله، مشارکت و سرمایهگذاری شرکتهای دانشبنیان داخلی و شرکتهای خارجی در خصوص طراحی سازههای گلخانهای مناسب با آب و هوای استان و با هزینه احداث پایین ضروری است.