آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۵۰۸۶

نشست معاونان وزیران خارجه سازمان شانگهای در مسکو آغاز شد

نشست معاونان وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای با حضور معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در مسکو آغاز شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نشست معاونان وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای با حضور معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در مسکو آغاز شد.

در این نشست که روز پنجشنبه به میزبانی وزارت امور خارجه روسیه در حال برگزاری است، مهمترین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی، همکاری‌های مشترک کشور‌های عضو در حوزه سیاسی و امنیتی بررسی خواهد شد.

نشست معاونان وزیران خارجه سازمان شانگهای در مسکو آغاز شد

مجید تخت روانچی معاون وزیر خارجه کشورمان علاوه بر شرکت و سخنرانی در این جلسه، قرار است بصورت دوجانبه با همتایان از روسیه و دیگر کشور‌های عضو سازمان شانگهای دیدار و گفت‌و‌گو کند. وی روز چهارشنبه با سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه دیدار داشت.

نشست معاونان وزیران خارجه سازمان شانگهای در مسکو آغاز شد

سازمان همکاری شانگهای متشکل از ۱۰ کشور عضو، مهمترین سازوکار سیاسی - امنیتی در حوزه اوراسیا به‌شمار می‌رود.

روسیه، ایران، چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، بلاروس و ازبکستان اعضای سازمان همکاری شانگهای هستند.

«شانگهای»، سازمانی با عضویت نصف جمعیت جهان، توان امنیتی و اقتصادی قابل توجه و آینده‌ای قابل تأمل در نظم نوین جهانی دارد.

هسته ابتدایی سازمان همکاری‌های شانگهای در آوریل ۱۹۹۶ در حالی شکل گرفت که چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان در تکاپو بودند تا تنش‌های مرزی و دخالت‌ها در امور داخلی را به حداقل ممکن برسانند و امضای معاهده «تعمیق اعتماد نظامی» را هم می‌توان در همین راستا ارزیابی کرد؛ ائتلاف پنج کشور در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ (۲۵ خرداد ۱۳۸۰) با نام شانگهای پنج شناخته می‌شد، اما از این تاریخ کشور‌های مذکور در بیانیه‌ای مشترک به‌صورت رسمی از تأسیس سازمان همکاری شانگهای (Shanghai Cooperation Organisation) با اهداف امنیتی، اقتصادی و دفاعی خبر دادند.

 گرچه مهمترین هدف از تأسیس این سازمان، ایجاد ساختاری بود که بتواند امنیت را در مرز‌های روسیه و چین تأمین کند، اما آرام‌آرام نام شانگهای به‌دلیل حضور ابرقدرت‌های اقتصادی، چون چین و روسیه با اقتصاد و توسعه و تجارت آمیخته شد و امروز این نهاد در عرصه اقتصاد و نیز سایر حوزه‌ها حرفی برای گفتن دارد.

فرایند عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای از سال ۱۳۹۴ آغاز شد و تیرماه سال ۱۴۰۲ نهایی شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار