
۴۱ هزار میلیارد ریال اعتبار عمرانی در بوشهر توزیع شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، رسول زارعی روز شنبه در نخستین جلسه شورای اداری استان بوشهر در سال ۱۴۰۴، گفت: تخصیص اعتبارات عمرانی استان در اواسط بهمنماه تنها ۱۸ درصد بود، اما این میزان در اوایل اسفندماه به حدود ۲۴ تا ۲۵ درصد رسید و در روزهای پایانی سال، با اضافه شدن ۲۵ هزار میلیارد ریال نقدینگی به سرجمع اعتبارات، روند تخصیص شتاب بیشتری گرفت.
وی بیان کرد: این نقدینگی با راهبری استاندار بوشهر بهصورت هدفمند بین دستگاهها، طرحها و پروژههای اولویتدار توزیع شد.
زارعی ادامه داد: از مجموع ۴۱ هزار و ۱۷۸ میلیارد ریال یادشده ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال معادل ۶۷ درصد در اختیار ۱۰ دستگاه از جمله راهداری و حمل ونقل جاده ای، شرکت آب و فاضلاب، نوسازی مدارس، راه و شهرسازی، دانشگاه علوم پزشکی و شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر توزیع شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان بوشهر یادآور شد: ضروری است مدیران دستگاهها با تسریع در برگزاری مناقصات، مدیریت زمان هزینه کرد، اجتناب از موکول کردن پرداختها به ماههای مرداد و شهریور، و راهبری شخص مدیر دستگاه اجرایی انجام شود.
وی یادآور شد: پارسال افزون بر اعتبارات عمرانی، ۶۰هزار میلیارد ریال نیز از محل عوارض سبز، مالیات بر ارزش افزوده و آلایندگی به شهرداریها و دهیاریهای استان اختصاص یافت که مدیریت مناسب این منابع میتواند در پیشبرد توسعه محلی نقش موثری ایفا کند.
زارعی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر معظم انقلاب بهعنوان سال سرمایه گذاری تولید، گفت: پارسال مجموع سرمایهگذاری خارجی جذبشده در استان از محل ۱۲ طرح دارای مجوز، ۱۰۵ میلیون دلار مصوب شد که از این مقدار ۲۰.۵ میلیون دلار معادل ریالی ۲۰هزار میلیارد ریال در قالب ورود تجهیزات و کالاهای سرمایه ای وارد کشور شد.
وی افزود: در حوزه سرمایهگذاری داخلی نیز مجموع منابع در اختیار شبکه بانکی بهعنوان تسهیلات تکمیلی شامل دو بخش سرمایهگذاریهای خرد و کلان در مجموع ۳۵ هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال در استان بوشهر ۱۳ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات خرد قرض الحسنه در اختیار متقاضیان قرار گرفت و از شش هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال نیز در قالب طرحهای بزرگتر (تبصرههای ۱۸ و سه ) جذب شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان بوشهر با اشاره به تحقق درآمدهای استانی عنوان کرد: براساس پیشبینیها، پارسال استان بوشهر باید ۲۵۰ هزار میلیارد ریال درآمد کسب میکرد اما با عملکرد فراتر از انتظار، ۳۱۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال درآمد وصول شد که معادل تحقق ۱۲۷ درصدی است.
زارعی ادامه داد: عمده این مبلغ با همکاری دستگاههای مربوطه از مودیان بزرگ و فرار مالیاتی وصول شده است.