آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۶۵۲۶

جمع‌آوری بذر ۲۱۸ گونه گیاه دارویی در اردبیل برای مقابله با خشکسالی

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی اردبیل گفت: برای مقابله با خشکسالی، بذر ۲۱۸ گونه گیاه دارویی از طبیعت استان جمع‌آوری و در کلکسیون گیاهان دارویی سامیان کشت شده است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، کمال شهبازی با اشاره به برنامه‌ریزی برای جمع‌آوری بذر ۲۴۰ گونه گیاه دارویی در استان اردبیل تا پایان سال جاری، بر ضرورت توسعه کشت گیاهان دارویی به‌عنوان راهکاری برای مقابله با بحران کم‌آبی تاکید کرد.

وی اضافه کرد: این طرح با همکاری ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سطح ۱.۴ هکتار در پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل اجرا شده و شامل جمع‌آوری گونه‌های انحصاری، بومی و غیربومی گیاهان دارویی منطقه شمال غرب کشور است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با تأکید بر مزایای کشت گیاهان دارویی در اراضی کم‌بازده و حاشیه‌ای گفت: این گیاهان ضمن مقاومت به کم‌آبی، به بهبود کارایی مصرف آب و جلوگیری از فرسایش خاک کمک می‌کنند.

وی ایجاد بانک جامع گیاهان بومی و سازگار با شرایط اقلیمی منطقه، استفاده از گیاهان دارویی در برنامه‌های تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی، حفظ ژن‌های باارزش، به‌ویژه گونه‌های نادر و بومی شمال غرب کشور و بررسی ترکیبات موثره گیاهان دارویی و روش‌های نوین تکثیر آن‌ها را از جمله مهم‌ترین اهداف جمع‌آوری گونه‌های گیاهان دارویی در استان اردبیل برشمرد.

شهبازی خواستار تغییر الگوی کشت از محصولات آب‌بر به سمت گیاهان دارویی شد و گفت: این گیاهان به دلیل مقاومت بالا به خشکی، گزینه مناسبی برای کشت در شرایط کم‌آبی هستند.

وی افزود: توسعه کشت این گیاهان می‌تواند نیازهای صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی را تأمین کرده و به رونق اقتصادی مناطق روستایی کمک کند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل همچنین با اشاره به غنای گونه‌های گیاهی استان اردبیل بیان کرد: مراتع سبلان از جمله مناطق با تنوع بالای گیاهان دارویی در ایران محسوب می‌شود.

وی گفت: این اقدام علاوه بر کمک به حفظ منابع آبی، به علت ارزش افزوده بالا، نقش مهمی در بهبود معیشت روستاییان و توسعه اقتصادی منطقه دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار