آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۶۵۵۴

فنلاند خواستار نقشه راه خروج نیرو‌های آمریکایی از اروپا شد

​​​​​​​وزیر دفاع فنلاند گفت، کشور‌های اروپایی عضو ناتو باید از آمریکا بخواهند که یک نقشه راه شفاف و واضح ارائه کند که نشان می‌دهد خروج نیرو‌های آمریکایی از قاره سبز چطور کار می‌کند.
فنلاند خواستار نقشه راه خروج نیرو‌های آمریکایی از اروپا شد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «آنتی هاکانن» وزیر دفاع فنلاند در یک مصاحبه با رسانه پالتیکو و در پی نشست غیر رسمی وزرای دفاع کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در ورشو، لهستان گفت: «اگر آمریکایی‌ها در حال تغییر تعادل در منطقه اقیانوس آرام در زمینه قابلیت‌های دفاعی متعارف باشند، ما نیاز داریم یک نوع برنامه مشترک درباره یک نقشه راه با آمریکایی‌ها داشته باشیم.»

وی همچنین خواستار یک نقشه راه واضح و شفاف از سوی واشنگتن شد طوریکه هیچ فرصتی برای روسیه وجود نداشته باشد تا چیزی را امتحان کند و ادامه داد، برنامه‌های ایالات متحده باید با ابتکارات اتحادیه اروپا برای تقویت ظرفیت نظامی این اتحادیه هماهنگ شود.

اظهارات وزیر دفاع فنلاند بازتاب گفته‌های بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان است که ماه گذشته میلادی از پیت هگست، همتای آمریکایی خود خواسته بود تا نقشه راهی را در صورت انتقال نیرو‌های آمریکا از اروپا به منطقه هند-پاسیفیک ارائه کند که برای اجتناب از شکاف در ظرفیت‌ها و سازماندهی تدریجی تقسیم مسئولیت است.

وزیر دفاع آلمان گفته که هنوز کاخ سفید یا وزیر دفاع آمریکا هیچ پاسخی نداده‌اند.

کشور‌های اروپایی در تلاش هستند تا سیستم نظامی اروپا را مجددا تنظیم کنند، زیرا دولت دونالد ترامپ جنگ اقتصادی علیه اتحادیه اروپا به راه انداخته است، در حال بهبود روابط با روسیه است، هشدار می‌دهد که ممکن است از متحدان ناتو دفاع نکند و تهدید کرده که به گرینلند حمله می‌کند.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا که برای نشست وزرای خارجی عضو ناتو در بروکسل است، نگرانی‌های پیرامون تعهد آمریکا به ائتلاف را رد کرد و آن «هیجانی» دانست.

مارک روته، دبیرکل ناتو نیز در این نشست استدلال کرد که در داخل ائتلاف هیچ غافلگیری وجود ندارد و اینکه هرگونه رویکرد آمریکا در قبال آسیا به شیوه‌ای بسیار هماهنگ انجام می‌شود.

وزیر دفاع فنلاند همچنین با استدلال‌های آمریکا درباره نیاز به تغییر موقعیت به سمت آسیا موافقت کرده و گفت: «پیامی که من از آمریکایی‌ها و از طرف پنتاگون دریافت می‌کنم این است که باید نگرانی آنها از افزایش نظامی چین در منطقه هند و اقیانوس آرام را درک کنیم.»

وی در ادامه هشدار داد، اما هرگونه خروج نیرو‌های آمریکایی از اروپا به منزله خطراتی برای قاره سبز به ویژه کشور‌هایی است که نزدیک به روسیه هستند.

وزیر دفاع هلند که کشورش ۱۳۴۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد، ادامه داد: «اروپا بدون توانایی‌های نظامی و دفاعی ایالات متحده بسیار ضعیف است و باید این ضعف با توانایی‌های خود اروپا جبران شود.»

فنلاند دو سال قبل در پی حمله روسیه به اوکراین به ناتو ملحق شد.

اتحادیه اروپا در حال ایفای نقش بزرگتری در زمینه نظامی است تا از تهدید‌های ناشی از روسیه جلوگیری کند، زیرا ممکن است وابستگی‌اش به حمایت‌های نظامی و امنیتی آمریکا دیگر تضمین‌کننده امنیتش نباشد.

وزیر دفاع فنلاند همچنین خاطرنشان کرد، برنامه‌های کمیسیون اروپا که می‌تواند به طور بالقوه ۸۰۰ میلیارد یورو هزینه نظامی را با تسهیل قوانین مالی ملی و ارائه ۱۵۰ میلیارد یورو وام دفاعی ارائه کند، به منظور تقویت دفاع اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰، در مسیر درستی قرار دارد.

این مقام مسئول در وزارت دفاع فنلاند با بیان اینکه سران کشور‌های اتحادیه اروپا قرار است درباره پیشنهاد‌های کمیسیون اروپا در ژوئن موضع خود را اعلام کنند، افزود: «آمریکایی‌ها می‌خواهند تصمیمات واضح اروپایی‌ها را ببینند.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار