
آدامس ضدویروسی به جای واکسن برای مقابله با آنفلوانزا و HSV

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از ScienceDaily، بیماریهای عفونی تهدیدی فزاینداند؛ برای مثال شیوع ویروس کرونا، H۱N۱، ابولا، SARS، زیکا و آنفلوانزای پرندگان اثرات منفی قابلتوجهی بر سلامت عمومی و اقتصاد جهانی داشتهاند.
از سویی بیماریهای ویروسی رایجتر و کمخطرتر نیز برای بهداشت و اقتصاد جهانی مسئلهسازند؛ برای مثال، همهگیریهای فصلی آنفلوانزا فقط در ایالات متحده سالانه باعث خسارات اقتصادی بیش از ۱۱ میلیارد و ۲۰ میلیون دلاری میشود. ویروس هرپس سیمپلکس ۱ (HSV-۱) نیز که عمدتاً از طریق تماس دهانی انتقال مییابد، تاکنون بیش از دوسوم جمعیت جهان را آلوده کرده و عامل اصلی نابینایی عفونی در کشورهای غربی است.
نرخ پایین واکسیناسیون برای ویروسهای آنفلوانزا و فقدان واکسن HSV باعث شده محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا رویکرد دیگری پیش بگیرند؛ رویکردی که مکان اصلی انتقال این ویروسها را هدف قرار میدهد؛ چون این ویروسها بیشتر از طریق دهان منتقل میشوند، تمرکز محققان نیز روی حفره دهان بوده است.
آدامس ضدویروسی برای آنفلوانزا A و HSV
محققان در پژوهش قبلی خود که اکنون درحال کارآزمایی بالینی است، نشان داده بودند میتوان SARS-CoV-۲ را در نمونههای بزاق با نوعی آدامس حاوی پودر لوبیا تا بیش از ۹۵ درصد کاهش داد. مواد این آدامس پروتئین ضدویروسی (FRIL) دارد و اکنون محققان دریافتند برای سرکوب ۲ ویروس هرپس سیمپلکس (HSV-۱ و HSV-۲) و ۲ سویه آنفلوانزای A (H۱N۱ و H۳N۲) مناسب است.
محققان نشان دادند ۴۰ میلیگرم از آدامس لوبیایی برای کاهش ویروسها تا بیش از ۹۵ درصد کافی است، کاهشی مشابه آنچه در مطالعه SARS-CoV-۲ خود مشاهده کردند. آنها این آدامس را بهعنوان محصولی دارویی برای آزمایشهای بالینی بهمنظور مطابقت با مشخصات مدنظر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) آماده کردهاند.
پژوهشگران اکنون بهدنبال استفاده از پودر لوبیای لبلب برای مقابله با آنفلوانزای پرندگان هستند که درحالحاضر در آمریکای شمالی شایع است. در ۳ ماه گذشته، ۵۴ میلیون پرنده به H۵N۱ مبتلا شدهاند و چندین عفونت انسانی در ایالات متحده و کانادا گزارش شده است.
پیشتر محققان دیگری نشان داده بودند پودر لوبیا میتواند H۵N۱ و H۷N۹ را خنثی کند: ۲ سویه آنفلوانزای A که باعث آنفلوانزای پرندگان در انسان و در پرندگان میشود. محققان درحالحاضر بهدنبال آزمایش استفاده از آن در غذای پرندگان هستند.