آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۷۲۳۲
امروز در تاریخ؛

۹ آوریل در تاریخ؛ از پایان دیکتاتوری صدام حسین تا آغاز عملیات وزروبونگ

روز ۹ آوریل اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویداد‌های آن می‌پردازیم.
۹ آوریل در تاریخ؛ از پایان دیکتاتوری صدام حسین تا آغاز عملیات وزروبونگ

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۹ آوریل اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویداد‌های آن می‌پردازیم.

 

۱۹۹۲ - آغاز رسمی جنگ در بوسنی و هرزگوین

با آغاز دهه ۱۹۹۰ میلادی و وقوع تحولات وسیع در بلوک شرق، موج استقلال‌طلبی در کشورهای شرقی اروپا شکل گرفت. در این میان، مجلس ملی بوسنی و هرزگوین در ۱۵ اکتبر ۱۹۹۱، استقلال این کشور را اعلام کرد و طی همه‌پرسی در اول مارس ۱۹۹۲، مسلمانان بوسنی با بیش از ۹۹ درصد آرا به استقلال کشور خود رای دادند. اما با مخالفت صرب‌ها، روند رسمی شدن استقلال با چالش‌هایی روبه‌رو شد و در نهایت بدون حضور صرب‌های مخالف، استقلال بوسنی رسماً اعلام شد.

صرب‌ها که در اقلیت قرار داشتند، چهار منطقه صرب‌نشین را خودمختار اعلام کردند که با مخالفت شدید رهبران مسلمان و کروات مواجه شد. این اختلافات به درگیری‌ها و حملات تروریستی علیه مسلمانان و کروات‌ها منجر گردید. صرب‌ها تهدید به گسترش مناطق خود کردند و با حملات خشونت‌آمیز، وضعیت بحرانی در کشور بوجود آوردند. در نهم آوریل ۱۹۹۲، ارتش صربستان به جنگ تمام‌عیار علیه مسلمانان و کروات‌ها وارد شد و کشتار و تصفیه قومی در سراسر کشور به وقوع پیوست.

قتل‌عام گسترده مردم بوسنی، تخریب خانه‌ها، بمباران‌های هوایی و آتش توپخانه صرب‌ها علیه بوسنی، موجب شد تا مسلمانان این منطقه تحت شدیدترین حملات قرار گیرند. اما مجامع جهانی هیچ واکنش عملی به این جنایات نشان ندادند، زیرا این وضعیت با حضور اسلام و مسلمانان در منطقه همراه بود. در حالی که جامعه جهانی در مسائل مربوط به جنگ‌های صربستان و کرواسی وارد میدان شده بود، در این مسئله نهادهای بین‌المللی هیچ اقدام جدی نداشتند و صرب‌ها به جنایات خود ادامه دادند. سرانجام پس از سال‌ها مذاکرات، قرارداد صلح دیتون در سال ۱۹۹۶ به امضا رسید که در آن قرار شد مقام ریاست جمهوری به طور دوره‌ای بین صرب‌ها، کروات‌ها و مسلمانان گردش کند.

 

۹ آوریل در تاریخ؛ از پایان دیکتاتوری صدام حسین تا آغاز عملیات وزروبونگ

 

۲۰۰۳ - سقوط صدام حسین و پایان دیکتاتوری در عراق

صدام حسین، دیکتاتور عراق، در پی حملات ایالات متحده و متحدانش به عراق در ۲۰ مارس ۲۰۰۳، پس از سه هفته مقاومت در برابر نیروهای ائتلاف، دست از دفاع کشید و عراق به اشغال نیروهای خارجی درآمد. با سقوط بغداد در ۹ آوریل ۲۰۰۳، دوران حکومت صدام حسین به پایان رسید و این دیکتاتور به دست نیروهای اشغالگر گرفتار و به محاکمه کشیده شد. سقوط صدام پایان یک دیکتاتوری خونین بود که باعث قتل‌عام هزاران نفر در عراق شده بود.

 

۹ آوریل در تاریخ؛ از پایان دیکتاتوری صدام حسین تا آغاز عملیات وزروبونگ

 

۱۳۳۶ - زادروز تیمور لنگ

به نوشته برخی از مورخان، امیرتیمور گورکان که سه بار به ایران حمله نظامی آورد و سرزمین ما را تصرف کرد، نهم آوریل ۱۳۳۶ میلادی در شهر سبز (واقع در فرارود) به دنیا آمده بود. وی در سال ۱۴۰۵ در قزاقستان امروز درگذشت. مورخان حملات امیرتیمور به ایران را «یورش» نام گذارده‌اند. او در یکی از این یورش‌ها، اصفهان را قتل عام کرد و از کله قربانیانش، مناره‌ها ساخت. تیمور همچنین بغداد را قتل عام کرد و دمشق را به باد غارت داد. وی ضمن فتوحات خود، دهلی را نیز تصرف کرده بود.

 

۹ آوریل در تاریخ؛ از پایان دیکتاتوری صدام حسین تا آغاز عملیات وزروبونگ

 

۱۹۴۰ - آغاز عملیات وزروبونگ در جنگ جهانی دوم، تهاجم آلمان به دانمارک و نروژ

تهاجم آلمان به دانمارک به عملیاتی اشاره دارد که توسط نیروهای ورماخت در ۹ آوریل سال ۱۹۴۰ به منظور سلطه بر دانمارک انجام گرفت. این نبرد که تنها شش ساعت به طول انجامید و به تسخیر دانمارک توسط نیروهای آلمانی منجر شد، کوتاه‌ترین عملیات نظامی در طول جنگ جهانی دوم به حساب می‌آید.حمله به دانمارک به عنوان بخشی از عملیات وزروبونگ ورماخت در راستای طرح آلمان برای حمله به نروژ انجام پذیرفت. هدف از این حمله به‌طور عمده امنیت بخشی به حمل‌ونقل ریلی و ترابری مواد معدنی از جمله سنگ آهن از نروژ و سوئد بود. آلمانی‌ها برای تسخیر نروژ نیازمند به کنترل فرودگاه آلبورگ در شمال یوتلاند بودند. فرماندهی عالی لوفت‌وافه برای گسترش شبکه دفاع هوایی آلمان در شمال، از اشغال دانمارک پشتیبانی می‌کرد.

 

۹ آوریل در تاریخ؛ از پایان دیکتاتوری صدام حسین تا آغاز عملیات وزروبونگ

 

زادروزها

  • ۱۳۰۸ - آیت‌الله جعفر سبحانی تبریزی، فقیه و مفسر شیعی ایرانی

  • ۱۳۱۸ - دکتر فریدون جنیدی، نویسنده و اسطوره‌شناس ایرانی

مرگ‌ها

  • ۱۳۷۲ - شهادت سید مرتضی آوینی، نویسنده، منتقد و مستندساز در منطقه فکه خوزستان

  • ۱۹۶۲ - درگذشت هارولد لمب، خاورشناس و مورخ معروف آمریکایی

  • ۱۶۲۶ - درگذشت فرانسیس بیکن، فیلسوف انگلیسی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار