آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۸۷۶۹
در گفت‌و‌گو با العربی الجدید؛

ریاض منصور: انتظار داریم گام‌هایی برداشته شود که عمر اشغالگری اسرائیل را کوتاه کند

سفیر فلسطین در سازمان ملل، ریاض منصور، در گفت‌وگویی ویژه با "العربی جدید" در نیویورک درباره کنفرانس بین‌المللی "حل دو کشور" که در سطح وزیران خارجه دوشنبه و سه‌شنبه آینده برگزار می‌شود و ریاست آن بر عهده فرانسه و عربستان است، صحبت کرد.
ریاض منصور: انتظار داریم گام‌هایی برداشته شود که عمر اشغالگری اسرائیل را کوتاه کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ سفیر فلسطین در سازمان ملل، ریاض منصور، در گفت‌وگویی ویژه با "العربی جدید" در نیویورک درباره کنفرانس بین‌المللی "حل دو کشور" که در سطح وزیران خارجه دوشنبه و سه‌شنبه آینده برگزار می‌شود و ریاست آن بر عهده فرانسه و عربستان است، صحبت کرد. قسم دوم کنفرانس قرار است در سطح سران کشورها در نشست‌های عمومی مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در هفته آخر سپتامبر یا در پاریس برگزار شود، به گفته دیپلمات فرانسوی. این کنفرانس به دلیل جنگ رژیم اسرائیل علیه ایران که بین 13 تا 24 ژوئن به تأخیر افتاد، اکنون برگزار می‌شود. منصور در این مصاحبه به چندین موضوع از جمله پیش‌بینی‌های فلسطینی‌ها درباره راه‌های پایان دادن به اشغالگری اسرائیل، اظهارات دیپلماتیک فرانسه درباره خلع سلاح حماس، انتخابات و غیره پرداخت.

 

انتظارات از کنفرانس و گام‌های عملی


منصور می‌گوید: "آنچه که از کنفرانس انتظار داریم این است که کشورهای شرکت‌کننده تعهدات واضح و گام‌های عملی مشخصی را ارائه دهند که به کوتاه شدن عمر این اشغال غیرقانونی و به دنبال آن به تحقق آزادی و استقلال فلسطین در مرزهای کشور فلسطین با پایتختی قدس شرقی کمک کند." منصور تأکید می‌کند که این کنفرانس، یک نقطه مهم خواهد بود که راه را برای گام‌های عملی بیشتر باز خواهد کرد. وی اشاره می‌کند که این گام‌ها می‌تواند از طریق تشکیل هیئتی متشکل از کشورهایی مانند فرانسه و عربستان و دیگر کشورهای شرکت‌کننده در کنفرانس باشد که به طور منظم جلساتی برگزار کنند و پیشرفت‌ها و گام‌های مشترک را ارزیابی کنند.

وی در مورد گام‌های عملی توضیح می‌دهد: "ما از گام‌هایی مشابه آنچه که از سوی گروه مادرید و گروه لاهه اتخاذ شد انتظار داریم، مثل عدم ارسال سلاح به اسرائیل، عدم اجازه به کشتی‌ها برای انتقال سلاح به اسرائیل و همچنین پشتیبانی از دولت فلسطین در سطح جهانی." منصور به ابتکارهایی همچون حمایت کلمبیا از این روند و حمایت رسمی رئیس‌جمهور فرانسه از فلسطین اشاره می‌کند و می‌گوید این‌ها نمونه‌هایی از گام‌های عملی هستند که در این مسیر برداشته شده است.

 

ممانعت از تسلیح اسرائیل


وی همچنین به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل ماکرون اشاره کرد که اعلام کرده است فرانسه قصد دارد در سپتامبر آینده در مجمع عمومی سازمان ملل به صورت رسمی از فلسطین به عنوان یک کشور مستقل حمایت کند. منصور این گام‌ها را نشانه‌ای از شروع فشار بین‌المللی برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل می‌داند.

منصور با اشاره به برخی از شروطی که کشورهای دیگر برای حمایت از فلسطین مطرح می‌کنند، می‌گوید: "در طول تاریخ، وقتی کشورهایی شجاع ابتدا گام‌های عملی را برداشته‌اند، کشورهای دیگر که ابتدا کند عمل می‌کردند، به تدریج به این روند پیوسته‌اند و فشار جهانی برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل افزایش یافته است." وی بر این باور است که در شرایط کنونی، جامعه جهانی وارد یک مرحله بحرانی شده است که فشارها برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل شدت خواهد گرفت.

در مورد شروط مطرح شده از سوی فرانسه برای فلسطین، منصور بیان می‌کند که این شرایط برای تسلیح و کنترل حماس و همچنین برگزاری انتخابات بر اساس توافقات اسلو را نمی‌پذیرند. او می‌گوید که فلسطین بر حقوق ملی خود پافشاری می‌کند و به دنبال آزادی و استقلال کامل فلسطین است و تأکید می‌کند که پایان دادن به اشغالگری اسرائیل مهم‌ترین هدف است.


منصور در مورد گفتگوهای داخلی فلسطینی‌ها برای جلوگیری از شکاف بیشتر می‌گوید: "بحث‌های داخلی در حال انجام است، اما مهم‌ترین نکته این است که همه گروه‌ها باید به طور جمعی در برابر حملات به غزه مقاومت کنند. وقتی حملات متوقف شود و کمک‌های انسانی به غزه برسد، فضای مناسبی برای گفتگوهای داخلی فلسطینی‌ها فراهم خواهد شد."

منصور در پایان می‌گوید که آنچه اکنون در حال انجام است می‌تواند نقطه عطفی باشد که راه را برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل هموار کند و به بازسازی غزه و ایجاد دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی کمک کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار