۱۲ آوریل در تاریخ؛ از فرضیه نسبیت انیشتین تا جنگهای انفصال در آمریکا

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۱۲ آوریل اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
۱۸۲۰ - کشف داروی معالج مالاریا از پوست درختی به نام "گنه گنه"
گنهگنه درخت همیشه سبزی از تیره روناسها است که خاستگاه اصلی آن مناطق مختلف آمریکای جنوبی و بهویژه ارتفاعات کوههای آند میباشد. این درخت امروزه در مناطق دیگری نیز کشت میشود و از جمله درختانی است که مصرف دارویی شناختهشدهای دارد. از جوهر این درخت، دارویی بسیار تلخ به نام کینین ساخته میشود. این دارو از ترکیبات آلی استخراج شده از پوست این درخت به عمل میآید. بر اساس داستانی، در نیمه اول قرن هفدهم، در آمریکای جنوبی از این دارو برای درمان بیماری مالاریا استفاده میشده است. بهطور رسمی، در ۱۲ آوریل ۱۸۲۰ میلادی، برای نخستین بار ترکیبات آلی درخت گنهگنه توسط پیِر پلیته و ژوزف کاوانتو در آزمایشگاه پاریس تجزیه گردید و تلاش برای تهیه کینین به صورت دارو وارد مرحله جدیدی شد. امروزه کینین مصنوعی، تهیه شده و در بازار عرضه میشود.
۱۸۶۱ - آغاز جنگهای داخلی آمریکا معروف به جنگهای انفصال
پس از آنکه آبراهام لینکلن به عنوان شانزدهمین رئیسجمهور ایالات متحده برگزیده شد، به دلیل اینکه وی بردگی را ننگ جامعه آمریکایی خوانده بود، هفت ایالت از ایالات جنوبی که بردهداری در آنها رواج داشت، اعلام کردند که ریاست جمهوری او را به رسمیت نمیشناسند. این ایالات همچنین قبل از اینکه لینکلن در مارس ۱۸۶۱ میلادی دوره ریاستجمهوری خود را آغاز کند، جدایی خود را از حکومت مرکزی اعلام کرده و اتحادیه جدیدی از ایالات جنوبی تشکیل دادند. جنگهای داخلی آمریکا معروف به جنگهای انفصال از این تاریخ آغاز شد و تا سال ۱۸۶۵ ادامه یافت که در نهایت با تسلیم فرمانده نیروهای جنوب به پایان رسید.
۱۹۰۶ - فرضیه نسبیت انیشتین انتشار یافت
آلبرت انیشتین فیزیکدان بزرگ آلمانی، فرضیه نسبیت خود را در تاریخ ۱۲ آوریل ۱۹۰۶ میلادی منتشر کرد. این نظریه یکی از مهمترین دستاوردهای علمی در قرن بیستم به شمار میآید که بنیانگذار بسیاری از پیشرفتهای علمی در زمینه فیزیک مدرن شد. نظریه نسبیت انیشتین برای درک بهتر گرانش، فضا و زمان نقشی اساسی ایفا کرد و درک ما را از جهان تغییر داد.
۱۹۳۱ - سقوط حکومت پادشاهی و تشکیل جمهوری در اسپانیا
در پی استعفای آلفونس سیزدهم، پادشاه اسپانیا، در ۱۲ آوریل ۱۹۳۱ میلادی، جمهوری اسپانیا تشکیل شد. این رویداد پس از آن صورت گرفت که پادشاه به دلیل اوضاع داخلی و عدم توانایی در اداره کشور، از ترس جان خود از اسپانیا فرار کرد. اعلام جمهوری بهدنبال این اتفاق، شروع دوران جدیدی در تاریخ اسپانیا بود که چندی بعد منجر به جنگ داخلی این کشور شد.
۱۹۶۱ - نخستین انسان در فضا
در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱، یوری گاگارین، فضانورد روسی، برای اولین بار در تاریخ بشری به فضا رفت. او با ماهواره وستوک ۱ که بهطور رسمی توسط اتحاد جماهیر شوروی طراحی و ساخته شد، به مدار زمین وارد شد و در مدت زمانی کوتاه، این پرواز را به پایان رساند. این موفقیت شوروی آغازگر رقابت فضایی جهانی میان دو ابرقدرت بود.
زادروزها
-
۱۸۸۴ - اتو فریتز میروف، روانشناس آلمانی
-
۱۹۰۳ - یان تینبرگن، اقتصاددان آلمانی
-
۱۹۱۲ - ژرژ فرانجو، کارگردان فرانسوی
مرگها
-
۱۹۴۵ - فرانکلین روزولت، سی و دومین رئیسجمهور دموکرات ایالات متحده آمریکا