
ساختوساز در رشت برای سازنده صرفه ندارد
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هادی رمضانی عضوشورای اسلامی شهر رشت ۲۴ فروردین در نشست شورای شهر رشت با گرامیداشت سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و آرزوی توفیق برای نیروهای مسلح در سایه الطاف حضرت ولیعصر (عج)، به بیان نکاتی مهم در حوزه مدیریت شهری پرداخت و از شهرداری و کمیسیونهای تخصصی شورا خواست تا با جدیت بیشتری به برخی مشکلات ساختاری و عملکردی رسیدگی کنند.
وی با تأکید بر اینکه صرف بیان مشکلات بدون پیگیری و خروجی ملموس برای مردم، بیفایده است، گفت: وقتی تذکری داده میشود، باید دید خروجی آن چیست و چه تغییر و اثری در زندگی شهروندان ایجاد میکند. درخواست من این است که هم شهرداری و هم کمیسیونهای مرتبط، پیگیر این موضوعات باشند و گزارش عملکرد خود را نیز به شورا ارائه دهند.
وسایل نقلیه و ماشینآلات فرسوده
رمضانی در ادامه به یکی از مشکلات زیرساختی شهرداری اشاره کرد و گفت: امکانات و تجهیزات شهرداری در حوزه حملونقل، آسفالت و امور عمرانی به شدت فرسوده هستند و بارها این موضوع توسط اعضا بررسی شده اما نتیجهای حاصل نشده است. وسایل نقلیه ناکارآمد مانع پیشرفت پروژهها شدهاند و بودجهای هم برای خرید ماشینآلات جدید اختصاص نیافته است.
وی افزود: در مناطق شرقی شهر رشت، بسیاری از تجهیزات یا وجود ندارند یا فرسودهاند. مردم مرتباً مراجعه میکنند اما پاسخ روشنی وجود ندارد. خواهش میکنم کمیسیون عمران به ویژه جناب آقای سماکچی، این موضوعات را پیگیری کند.
اصلاح طرح تفصیلی، نیاز ضروری مناطق مستعد توسعه
رمضانی همچنین با انتقاد از رویکرد صرفاً تنبیهی در کمیسیون ماده ۱۰۰، اظهار کرد: ما مرتب جریمهها را افزایش میدهیم تا تخلف کاهش یابد، اما به ریشهها توجه نمیکنیم. زمین در رشت کم و گران است، ساختوساز برای سازنده صرفه ندارد. وقتی در مناطقی مثل گلسار یا شهرک امام علی، امکان ساخت تنها سه طبقه وجود دارد در حالی که ظرفیت بالاتری دارند، سازنده دیگر انگیزهای برای سرمایهگذاری ندارد.
او پیشنهاد داد: طرح تفصیلی باید بهروز شود. در مناطقی که قابلیت ساختوساز بالا دارند، امکان افزایش طبقات فراهم شود.
مردم باید بدانند شهرداری و شورا چه میکنند
این عضو شورا با تأکید بر نقش کلیدی ارتباط با مردم گفت: شهروندان باید بدانند که شهرداری سالانه به تنهایی بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی اجرا میکند. مردم نمیدانند زبالهای که روزانه جمعآوری میشود چه هزینهای برای شهرداری دارد یا خیابانهای جدید چطور ایجاد میشود. این وظیفه روابط عمومی شهرداری و شورا است که به مردم بهتر اطلاعرسانی کند.
رمضانی خواستار فعالتر شدن رسانهها و حضور مستمر رؤسای کمیسیونها در فضای رسانهای شد و تأکید کرد: شفافسازی عملکرد مدیریت شهری، هم امیدآفرین است و هم به مشارکت مردم در انتخابات آینده کمک میکند. بیاطلاعی شهروندان، فاصله بین مدیریت شهری و جامعه را بیشتر میکند.
رمضانی همچنین به پرداخت کارت هدیه نیروهای شرکتی اشاره کرد و گفت: در قراردادهای برخی سازمانها مانند سیما و منظر، هیچ بند مشخصی برای پشتیبانی رفاهی این نیروها نیامده است. در طول سال می خواهیم که ۳ وعده کارت هدیه بدهیم، خواهش میکنم این موضوع در قراردادهای جدید گنجانده شود.
در ادامه، وی از وضعیت زمین ورزشی محله سلیمانداراب انتقاد کرد و گفت: این زمین سالها ناقص مانده و بچهها با کمترین امکانات از آن استفاده میکنند. از شهرداری و سازمان فرهنگی ورزشی میخواهم بهجد پیگیر آمادهسازی این زمین نظیر جایگاه و سرویس بهداشتی و… باشند. اگر نیاز باشد، بنده به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی، شخصاً برای کمک ورود خواهم کرد.
رمضانی در پایان سخنان خود از برگزاری جلسهای برای بررسی وضعیت خانههای تخصصی خبر داد و گفت: فردا ساعت ۳:۳۰ جلسهای با حضور متولیان این حوزه برگزار خواهد شد. از همکاران شورا دعوت میکنم حضور یابند تا گزارش جامعی دریافت کنیم و درباره مصوبه مورد نظر تصمیمگیری کنیم.