آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۰۲۴۶

۵۹ درصد اراضی جو در گلستان گرفتار خشکسالی شدند

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: کم‌بارشی و خشکسالی سبب شد تا از مجموع ۶۶ هزار و ۵۰۶ هکتار سطح زیرکشت جو در گلستان، فقط محصول ۴۱ درصد اراضی قابل برداشت باشند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی‌اکبر مهقانی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد: تولید کشت گندم به دلیل خشکسالی و کم‌بارشی‌ در استان نسبت به سال گذشته کمتر شده و پیش‌بینی می شود امسال تولید گندم به ۹۲۸ هزار و ۲۶۹ تن و خرید این محصول استراتژیک به ۷۰۵ هزار تن برسد.

وی ادامه داد: برنامه استان گلستان برای کشت گندم ۴۲۸ هزار و ۷۱۷ هکتار بود اما خسارت‌های وارده ناشی از کم‌بارشی و خشکسالی در استان به ویژه در زمین‌های دیم توانست بخش کشاورزی را تحت تاثیر قرار دهد.

مهقانی با بیان اینکه دی ماه پارسال تنها پنج میلی‌متر بارندگی در استان رخ داد و اراضی شمالی استان نیز بارش باران را تجربه نکردند، افزود: این میزان بارش کم در حالی رقم خورده که زمین‌های کشاورزی استان در این ماه‌ها برای تثبیت سطح سبز، نیاز مبرم به آب داشتند.

به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان؛ بیشترین خسارت به مزارع استان به ویژه دیمزارها در ماه‌های آذر و دی ۱۴۰۳ و به واسطه کم‌بارشی و بدسبزی مزارع وارد شده و همه این‌ مسائل سطح سبز قابل برداشت گندم استان را به ۳۵۲ هزار و ۵۳۹ هکتار رسانده است.

مهقانی پیش‌بینی تولید گندم در استان گلستان را ۹۲۸ هزار و ۲۶۹ تن و پیش‌بینی خرید این محصول را هم ۷۰۵ هزار تن اعلام کرد.

وی به آخرین وضعیت محصول جو نیز اشاره کرد و توضیح داد: از آنجا که جو بیشتر در اراضی شمالی استان کشت می‌شود سطح خسارت این محصول با توجه به کاهش بارش‌ها بالاتر بود و از مجموع ۶۶ هزار و ۵۰۶ هکتار سطح زیرکشت جو، ۲۷ هزار و ۴۳۳ هکتار آن قابل برداشت است و پیش‌بینی‌ها حکایت از تولید ۳۶ هزار و ۸۹۰ تن جو در استان دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان سطح قابل برداشت محصول کلزا را هم ۳۸ هزار و ۲۴۸ هکتار اعلام کرد و یادآور شد: با توجه به کشت کلزا در اراضی جنوبی و مستعد استان، خسارت کمتری از این محصول گزارش شده و پیش‌بینی‌ها حاکی از ۵۸ هزار تن کلزا در استان گلستان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار