آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۰۲۵۸

چین: نمی‌خواهیم بجنگیم، امّا از جنگ هم نمی‌ترسیم

در پی اعلام کاخ سفید مبنی بر اعمال تعرفه‌ای تا سقف ۲۴۵ درصد بر کالا‌های وارداتی از چین، وزارت خارجه چین تأکید کرد که «جنگ تعرفه‌ای یا تجاری برنده ندارد؛ ما علاقه‌ای به جنگ نداریم، اما از آن هم نمی‌ترسیم».
چین: نمی‌خواهیم بجنگیم، امّا از جنگ هم نمی‌ترسیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه وزارت بازرگانی را مأمور آغاز تحقیقات موسوم به «تحقیق ۲۳۲» در مورد مواد معدنی حیاتی وارداتی کرد—اقدامی که به‌عنوان مقدمه‌ای برای اعمال تعرفه بر واردات مواد معدنی و گسترش جنگ تجاری تفسیر می‌شود.

طبق بیانیه‌ای از کاخ سفید، ترامپ از دوم آوریل بر تمام کشور‌ها تعرفه ۱۰ درصدی اعمال کرده و بیش از ۷۵ کشور برای مذاکره تجاری با کاخ سفید تماس گرفته‌اند. اما به دلیل اقدامات تلافی‌جویانه چین، هم‌اکنون کالا‌های صادراتی چین به آمریکا با تعرفه‌هایی تا ۲۴۵ درصد رو‌به‌رو هستند.

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، در پاسخ به پرسشی درباره رقم‌های اعلام شده از سوی آمریکا اظهار داشت: «در مورد رقم دقیق تعرفه‌ها بهتر است از طرف آمریکایی بپرسید.»

وی تأکید کرد: چین بار‌ها موضع خود را درباره تعرفه‌ها به‌وضوح اعلام کرده است؛ جنگ تجاری را آمریکا آغاز کرده و اقدامات متقابل چین برای دفاع از حقوق مشروع خود و عدالت بین‌المللی کاملاً منطقی و قانونی است.

لین جیان با اشاره به اظهارات پیشین مقامات چینی، هشدار داد: جنگ تعرفه‌ای برنده ندارد. ما خواهان جنگ نیستیم، اما هرگز از آن هراسی نداریم.

گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از افزایش تعرفه بر کالاهایی، چون سرنگ، سوزن و خودرو‌های برقی در اوت ۲۰۲۴، حال با احتساب تعرفه‌های قبلی و تعرفه‌های جدید ترامپ، میزان کل تعرفه‌ها به ۲۴۵ درصد رسیده است.

علاوه بر این، برخی اقلام با «مالیات‌های ضددامپینگ و ضدیارانه» (موسوم به تعرفه‌های دوگانه یا double remedies) رو‌به‌رو هستند که در بعضی موارد به ۱۰۰۰ درصد هم می‌رسد. برای نمونه، آمریکا بر ظروف کاغذی چینی تعرفه ۸۱۰ درصدی وضع کرده است.

در همین حال، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ در جلسه‌ای اعلام کرده که حاضر است با چین توافق کند، اما «توپ در زمین چین است» و باید پکن گام اول را بردارد.

لین جیان در پاسخ به اظهارات ترامپ، تصریح کرد که این جنگ تعرفه‌ای از سوی آمریکا آغاز شده و اقدامات متقابل چین برای دفاع از حقوق مشروع خود و عدالت بین‌المللی کاملاً منطقی و قانونی است.

او تأکید کرد که موضع چین همواره روشن بوده است: جنگ تعرفه‌ای و تجاری برنده‌ای ندارد. چین مایل به جنگ نیست، اما از آن نیز نمی‌هراسد. اگر ایالات متحده واقعاً می‌خواهد از طریق گفت‌و‌گو و مذاکره مسائل را حل کند، باید روش فشار حداکثری را کنار بگذارد، از تهدید و باج‌خواهی دست بردارد، و بر پایه‌ی برابری، احترام متقابل و منافع متقابل با چین وارد گفت‌و‌گو شود.

بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که تحقیقات جدید ترامپ درباره مواد معدنی حیاتی، می‌تواند منجر به یک جنگ تجاری تازه در حوزه مواد معدنی کلیدی شود. آمریکا در تلاش است تا تسلط چین بر زنجیره تأمین عناصر خاکی کمیاب را کاهش دهد. در همین راستا، چین صادرات برخی فلزات حیاتی و آهن‌ربا‌های خاص را ممنوع کرده که این اقدام می‌تواند تأثیر زیادی بر صنایع دفاعی، رباتیک، انرژی و خودروسازی جهان داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار