آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۰۹۴۱

کمالوندی: هیچ‌کس نمی‌تواند با زبان تهدید با ملت ایران سخن بگوید

معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی گفت: جمهوری اسلامی ایران بر حقوق هسته‌ای خود پافشاری دارد و هیچ‌کس نمی‌تواند با زبان تهدید با ملت ایران سخن بگوید.
کمالوندی: هیچ‌کس نمی‌تواند با زبان تهدید با ملت ایران سخن بگوید

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی در ارتباط تلفنی با گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر، در خصوص سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: این سفر، البته از پیش تعیین‌شده و در چارچوب تعاملات جاری میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برنامه‌ریزی شده بود. حتی پیش‌بینی شده بود که آقای گروسی، روز شنبه به تهران بیایند. اما با توجه به همزمانی آن با سفر دکتر عراقچی و مذاکرات عمان، تصمیم گرفته شد تا این سفر زودتر انجام گیرد تا زمینه برای این دیدار‌ها فراهم شود.

وی افزود: در شب نخست سفر مدیر کل آژانس مذاکراتی میان آقای دکتر عراقچی و آقای گروسی صورت گرفت و پنجشنبه صبح نیز مهندس اسلامی جلسه‌ای مفصل با ایشان داشتند. همچنین بازدیدی از نمایشگاه دستاورد‌های صنعت هسته‌ای انجام شد که تأثیر زیادی بر مدیرکل آژانس گذاشت. در جریان این دیدارها، توافق شد که در ادامه این تعاملات، طی دو هفته آینده معاون آقای گروسی نیز به تهران سفر کند تا پیگیری‌ها با جدیت بیشتری انجام شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: در دیدار دکتر عراقچی، موضوع گفت‌و‌گو‌های عمان و حواشی آن مورد بررسی قرار گرفت. نقش آژانس در این روند، تذکرات ضروری به مدیرکل و تأکید بر لزوم پرهیز از نقش‌آفرینی منفی آژانس از جمله مباحث مطرح‌شده بود. همچنین دو مقام ایرانی در دیدار‌های جداگانه بر ایستادگی محکم ایران در برابر تهدیدات تأکید کردند و هشدار دادند که جمهوری اسلامی ایران پاسخ قاطع به هرگونه تهدید خواهد داد.

وی ادامه داد: مهندس اسلامی به‌طور مفصل درباره اظهارات ضد و نقیضی که از سوی مقامات آمریکایی، به‌ویژه کاخ سفید، بیان می‌شود سخن گفتند و تأکید کردند این اظهارات گمراه‌کننده نباید فضای مذاکرات را مخدوش کند. با این حال، ایشان بر این نکته تأکید کردند که جمهوری اسلامی ایران بر حقوق هسته‌ای خود پافشاری دارد و هیچ‌کس نمی‌تواند با زبان تهدید با ملت ایران سخن بگوید. در این نشست‌ها همچنین انتقاداتی نسبت به برخی مصاحبه‌های مدیرکل آژانس مطرح شد. به‌طور مشخص، به اظهارات اخیر آقای گروسی درباره میزان مواد غنی‌شده ۶۰ درصدی ایران که آن را معادل هفت بمب اتمی دانسته بود، اعتراض شد.

کمالوندی تاکید کرد: مقامات ایرانی این سخنان را خلاف اصول پادمانی دانسته و تأکید کردند که ایران هیچ اقدامی مغایر با تعهدات خود انجام نداده و هیچ محدودیتی برای سطح یا میزان غنی‌سازی در چارچوب پادمان مشخص نشده است. بنابراین، چنین اظهاراتی تنها زمینه‌ساز سوء‌استفاده دشمنان خواهد بود. البته مدیرکل نیز در پاسخ به این انتقادات، تأکید کرد که شرایط فعلی برای تفاهم مساعد است و آژانس آمادگی دارد که نقش خود را در این مسیر ایفا کند.

معاون بین‌الملل سازمان انرژی اتمی گفت: آقای گروسی همچنین اظهار داشت که آژانس می‌تواند به‌عنوان پلی برای تسهیل تفاهم میان طرف‌ها عمل کند و در این راستا آمادگی لازم برای فعال شدن دارد.

وی در پایان از سفر دو هفته آینده معاون آقای گروسی به تهران برای تداوم مذاکرات فنی در سطح بالاتر خبر داد و گفت: این مذاکرات در جهت حل‌وفصل مسائلی است که به‌صورت مکرر در گزارش‌های آژانس تکرار می‌شود و عملاً کمکی به پیشبرد اهداف فنی نمی‌کند، بلکه تنها زمینه‌ساز فشار‌های بیشتر بر ایران شده است. هدف از این گفت‌وگوها، مدیریت بهتر فضای تعاملات با آژانس و کشور‌های مختلف و حرکت به‌سوی مسیر سازنده و ثمربخش خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار