
ترویج ادعای نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا را از طریق سایت رسمی دولت آمریکا

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ یک وبسایت فدرال تخصصی درباره ویروس «کووید-۱۹» که پیشتر اطلاعاتی درباره واکسنها، آزمایشها و درمانها ارائه میداد، اکنون به حمایت از نظریه نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا پرداخته است.
سایت covid.gov مورد بازنگری قرار گرفته و در حال حاضر به این نکته اشاره دارد که شهر ووهان چین، کانون اولیه شیوع ویروس کرونا، دارای آزمایشگاهی با سابقه انجام پژوهشهای ویروسی «با سطح ایمنی زیستی ناکافی» است.
این سایت همچنین تصویری از رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، منتشر کرده که در حال قدم زدن میان دو واژه «آزمایشگاه» و «نشت» دیده میشود.
در صفحه جدید، دکتر آنتونی فائوچی، رئیس پیشین موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، متهم شده است که «روایتی مطلوب» را ترویج کرده مبنی بر اینکه کووید-۱۹ منشأی طبیعی داشته است.
منشأ کووید-۱۹ همچنان نامشخص است
دانشمندان تاکنون نتوانستهاند با قطعیت مشخص کنند که آیا ویروس کرونا از حیوانی به انسان منتقل شده — همانطور که در مورد بسیاری از ویروسهای دیگر رخ داده است — یا نتیجه یک حادثه آزمایشگاهی بوده است.
بر اساس تحلیل اطلاعاتی ایالات متحده که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد، شواهد کافی برای اثبات هیچیک از این دو نظریه وجود ندارد.
با وجود اینکه تغییرات در وبسایتهای دولتی همراه با تغییر دولتها امری رایج است، تغییرات اخیر در covid.gov گستردهتر از حد انتظار بودهاند. در این بهروزرسانی، بسیاری از دادههای مربوط به سلامت عمومی حذف شدهاند و وزارت دفاع آمریکا نیز تصاویری که ستایش از تنوع، برابری و شمول اجتماعی را به نمایش میگذاشتند، حذف کرده است.
تغییر محتوای سایت covid.gov و حذف اطلاعات سلامت
پیش از این، وبسایت covid.gov اطلاعاتی درباره نحوه درخواست آزمایشهای رایگان کووید، بهروزرسانیهای واکسنها و راهنماییهایی برای دریافت فوری درمان ارائه میداد. همچنین کاربران میتوانستند به لینکهایی برای آگاهی از علائم کووید طولانیمدت دسترسی داشته باشند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده (CDC)، طی چهار هفتهٔ گذشته، به طور میانگین هر هفته حدود ۳۲۵ نفر در آمریکا بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
از تاریخ ۵ آوریل، کمتر از یکچهارم از بزرگسالان آمریکایی دوز بهروزشده واکسن کووید را دریافت کردهاند.
میلیونها نفر در سراسر جهان از عوارض کووید طولانی رنج میبرند؛ شرایطی که با علائمی همچون خستگی شدید، مشکلات تنفسی و اختلالات شناختی که به اصطلاح «مه مغزی» نامیده میشود، همراه است.