آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۲۱۰۱
مروان الهمص در گفتگو با الجزیره؛

مدیر بیمارستان‌های میدانی غزه: سیستم بهداشتی در حال فروپاشی است /نگران مرگ جمعی مجروحین هستیم

دکتر مروان الهمص، مدیر بیمارستان‌های میدانی غزه، هشدار داد که سیستم بهداشتی غزه در حال فروپاشی است و نگرانی‌ها از مرگ جمعی مجروحین و بیماران در صورت ادامه جنگ و محاصره رژیم صهیونیستی وجود دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛  دکتر مروان الهمص، مدیر بیمارستان‌های میدانی وزارت بهداشت در نوار غزه، فاش کرد که تعداد زیادی از مجروحین جان خود را از دست داده‌اند یا دچار فلج و قطع عضو شده‌اند، و این افراد می‌توانستند نجات یابند اگر امکانات لازم برای ارائه خدمات پزشکی و انجام عمل‌های جراحی در بیمارستان‌ها فراهم بود. بیمارستان‌ها اکنون در معرض فروپاشی هستند و در صورت ادامه محاصره و شدت یافتن جنگ رژیم صهیونیستی، پیش‌بینی می‌شود که در عرض یک تا سه ماه آینده کاملاً از کار بیفتند.

دکتر الهمص در گفت‌وگو با الجزیره نت، رژیم صهیونیستی را به هدف قرار دادن بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و تحت پوشش سازمان‌های بین‌المللی، از جمله بیمارستان‌های میدانی، به‌طور سیستماتیک متهم کرد. او گفت که هدف از این حملات از کار انداختن سیستم بهداشتی و افزایش تلفات جنگ است.

 

وضعیت بیمارستان‌های غزه را در شرایط محاصره شدید و از سرگیری جنگ چگونه توصیف می‌کنید؟


ما امیدوار بودیم که آتش‌بس ادامه پیدا کند و جان‌های بسیاری از مردم‌مان نجات یابد، اما پس از فروپاشی آن در ۱۸ مارس گذشته، و پیش از آن در ۲ مارس که محاصره و بسته شدن معابر شدت یافت، از آن زمان هیچ دارویی یا قطره آبی وارد نشده است و حتی یک لقمه غذا هم به غزه نرسیده است.

همچنین بحران برق به شدت وجود دارد و حتی هوای غزه آلوده به غبار گلوله‌ها و انفجارها است. درصد بالایی از آسیب‌ها مربوط به سوختگی‌ها و قطع عضو است. در حال حاضر بسیاری از اجساد شهدا به صورت تکه‌تکه ارسال می‌شوند و به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی از سلاح‌های جدید و کشنده‌ای استفاده می‌کند که موجب آسیب‌های غیرمعمول می‌شود. بیشتر قربانیان زنان، کودکان و سالمندان هستند.

در نتیجه شدت جنگ، بیمارستان‌ها به‌طور کامل پر شده‌اند و اشغال تخت‌ها بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ درصد است. وضعیت در بخش‌های مختلف، به ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه، بسیار بد است و ما مجبور به استفاده از سیستم اولویت‌بندی برای کاهش فشار بر تخت‌های بیمارستانی هستیم.

بیمارستان‌ها پس از حملات مستقیم به بیمارستان‌هایی مانند بیمارستان الاهلی و مجموعه ناصر پزشکی شلوغ شده‌اند. ما حدود ۸۰ هزار بیمار دیابتی، ۱۱۰ هزار بیمار قلبی و فشار خون، و حدود ۱۰ هزار بیمار سرطانی داریم که ۵۵ درصد آن‌ها هیچ درمانی در دسترس ندارند.

 

آیا فکر می‌کنید که میزان ابتلا به سرطان در غزه به دلیل این جنگ افزایش خواهد یافت؟

 

بله، در جنگ‌های قبلی افزایش میزان ابتلا به سرطان را در مناطقی که بمباران شده‌اند مشاهده کردیم. این جنگ نسبت به جنگ‌های قبلی تخریب بیشتری به بار آورده و پیش‌بینی می‌شود که در ۳ یا ۴ سال آینده تعداد مبتلایان به سرطان افزایش یابد. زیرا مواد شیمیایی موجود در گلوله‌ها محیط زیست، آب و خاک را آلوده می‌کنند و نوع غذایی که در حال حاضر در دسترس است، خود عامل مساعدی برای ابتلا به سرطان است.

 

تعداد کسانی که در لیست سفر برای درمان خارج از کشور قرار دارند چقدر است؟


حدود ۱۱ هزار نفر در لیست رسمی سازمان بهداشت جهانی برای درمان خارج از کشور ثبت‌نام کرده‌اند. وزارت بهداشت هم حدود ۲۵ هزار بیمار و مجروح با نیاز به درمان فوری خارج از کشور را ثبت کرده است که همه آن‌ها در شرایط بسیار دشواری هستند و بسیاری از آن‌ها ممکن است در هر لحظه جان خود را از دست بدهند.

 

آیا سیستم بهداشت غزه به طور کامل فروپاشیده است؟


بله، در برخی جنبه‌ها فروپاشی رخ داده است. خدمات کاتتریزاسیون قلب و جراحی قلب کاملاً متوقف شده است. ۸۵ درصد از خدمات جراحی ارتوپدی و ۷۳ درصد از خدمات جراحی عمومی از بین رفته است. اگر محاصره ادامه یابد و دارو و سوخت وارد نشود، پیش‌بینی می‌شود که سیستم بهداشت کاملاً در عرض یک تا سه ماه فروپاشد و این به معنی مرگ جمعی بین بیماران و مجروحین خواهد بود.

 

بعد از خروج ۳۶ بیمارستان از خدمت، چند بیمارستان هنوز در غزه فعال است؟

 


در جنوب غزه سه بیمارستان دولتی فعال است: بیمارستان غزه اروپایی، مجموعه ناصر پزشکی و بیمارستان شهدای الاقصی. در شمال غزه، بیمارستان اندونزی با امکانات محدود و تحت تهدید مداوم در حال فعالیت است. همچنین در غزه شهر، فقط بخش اورژانس و اتاق عمل بیمارستان الشفا فعال است.

 

وضعیت بیمارستان‌های میدانی چگونه است؟


هدف قرار گرفتن و محاصره شامل این بیمارستان‌ها نیز می‌شود. رژیم صهیونیستی ورود تجهیزات و قطعات یدکی را ممنوع کرده است. ما به دو بیمارستان میدانی در رفح با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیاز داریم و در حال حاضر تنها بیمارستان اماراتی در محاصره فعال است. در خان یونس، سه بیمارستان میدانی فعال هستند: صلیب سرخ، بریتانیایی و تخصصی کویت.

 

وضعیت داروها چگونه است؟


مخازن دارویی وزارت بهداشت تقریباً خالی است. تنها ۳۷ درصد از داروها و ۵۷ درصد از لوازم پزشکی موجود است. ۹۹ درصد از خدمات جراحی قلب و کاتتریزاسیون، ۸۵ درصد از خدمات جراحی ارتوپدی، ۷۳ درصد از جراحی عمومی، ۵۴ درصد از خدمات سرطان و ۴۵ درصد از دیالیز کلیه از بین رفته است.

 

چگونه با تعداد زیادی از مجروحین روزانه برخورد می‌کنید؟



ما از سیستم اولویت‌بندی استفاده می‌کنیم، به کسانی که می‌توان آن‌ها را نجات داد، رسیدگی می‌کنیم و متأسفانه به کسانی که شانس نجات ندارند رسیدگی نمی‌کنیم. بسیاری از بیماران متوسط به دلیل کمبود تخت‌ها از بیمارستان‌ها مرخص می‌شوند.

 

 آیا برخی از بیماران به دلیل کمبود امکانات جان خود را از دست داده‌اند؟


بله، بسیاری از بیماران که می‌توانستند نجات یابند، جان خود را از دست داده‌اند. برخی از آن‌ها به دلیل عدم دسترسی به عمل جراحی مناسب یا دارو، دچار فلج یا قطع عضو شده‌اند.

 

آیا در محیط امنی کار می‌کنید؟



از ابتدای جنگ، کادر درمانی به صورت شبانه‌روزی کار می‌کنند. ما ۱۴۰۰ شهید از کادر پزشکی داشته‌ایم و ۳۸۰ نفر از کارکنان در بازداشت رژیم صهیونیستی هستند. کادر درمانی در غزه سه ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار