
سفر معاون ترامپ به هند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، جی دی ونس معاون دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انجام یک سفر ۴ روزه به منظور گفتوگو با نخست وزیر هند درباره تعرفههای جدید و تقویت روابط فی مابین، وارد دهلی نو شد.
براساس این گزارش، معاون رئیس جمهور آمریکا پس از سفر به رم و دیدار با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در روز عید پاک، امروز وارد فرودگاه بین المللی دهلی نو شد.
انتظار میرود جی دی ونس با نارندرا مودی نخست وزیر هند، پیشرفتهای صورت گرفته در دستور کار دو جانبه فی مابین در ماه فوریه را ارزیابی کند، دستور کاری که در جریان دیدار ترامپ با نخست وزیر هند در واشنگتن ترسیم شد.
نخست وزیر هند یکی از نخستین رهبران جهان بود که پس از راه یابی ترامپ به کاخ سفید با او دیدار کرد و رویترز نیز پیشتر گزارش داد دولت هند برای حذف تعرفهها بر بیش از نیمی از محصولات وارداتی از آمریکا به ارزش حدود ۴۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴، در قالب یک توافق تجاری آماده است.
پیشتر سخنگوی وزارت امور خارجه هند درباره حضور ونس در این کشور گفت: ما بسیار خرسندیم که این دیدار باعث تقویت همکاریهای دو جانبه شود.
این در حالی است که دونالد ترامپ همچنان هند را کشور سوء استفاده کننده از تعرفهها و پادشاه تعرفهها مینامد.
آمارهای اداره بازرگانی آمریکا نشان میدهد آمریکا، بزرگترین شریک تجاری هند است و ارزش معاملات تجاری فی مابین آنها در سال ۲۰۲۴، رقم ۱۲۹ میلیارد دلار و ۴۵/۷ میلیارد دلار دیگر مازاد تجاری به نفع هند بوده است.
مقامات دهلی نو انتظار دارند تا در بازه زمانی توقف ۹۰ روزه اعمال تعرفههای جدید وضع شده از سوی آمریکا بر محصولات دیگر کشورها، توافق تجاری را با آمریکا به امضا برسانند.
همچنین سفر ونس به هند، پیش زمینه دیدار ترامپ از این کشور در آینده نزدیک برای شرکت در اجلاس رهبران گروه کوآد خواهد بود. کشورهای آمریکا، ژاپن، استرالیا و هند کشورهای تشکیل دهنده این گروه هستند.
در عین حال یک منبع آگاه اعلام کرد در این سفر، شماری از مقامات دولتی ونس را همراهی میکنند، اما احتمال امضای هر گونه توافق در جریان این سفر بین دو کشور بسیار کم است.
دونالد ترامپ تعرفه ۱۰ درصدی را بر تمام محصولات وارداتی به آمریکا از تمام کشورهای جهان و تعرفه هنگفت ۱۴۵ درصدی را بر محصولات چینی وارداتی به آمریکا اعمال کرده است. اما چند روز پیش دستور تعلیق ۹۰ روزه اعمال این تعرفهها را به جز برای چین صادر کرد
وی در صفحهی خود در شبکهی اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: به خاطر ترازهای تجاری ناعادلانه و موانع تعرفهای غیرمالی که سایر کشورها علیه ما استفاده کردهاند، هیچکس قِسِر در نمیرود، بهویژه چین که بدون تردید بدترین رفتار را با ما دارد!
این اقدامات متقابل تأثیرات گستردهای بر زنجیره تأمین جهانی داشته است. بسیاری از شرکتهای آمریکایی که به واردات از چین وابسته هستند، با افزایش هزینهها و اختلال در تأمین کالا مواجه شدهاند.
همچنین، بازارهای جهانی به این تحولات واکنش نشان دادهاند؛ بهعنوان مثال، شاخصهای بورسهای اروپایی و آمریکایی نوسانات شدیدی را تجربه کردهاند.