آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۰۷۴

پیشنهاد نهایی ترامپ برای صلح در اوکراین؛ افشای جزئیات محرمانه توسط آکسیوس

در حالی‌که ترامپ از آخرین طرح صلح خود رونمایی کرد، کی‌یف آن را به سود روسیه دانست و احتمال خروج آمریکا از میانجی‌گری بالا گرفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ ایالات متحده منتظر پاسخ اوکراین به چارچوبی پیشنهادی برای توافق صلح است؛ چارچوبی که بر اساس گزارش اختصاصی پایگاه خبری آکسیوس، شامل امتیازاتی اساسی به روسیه از جمله به رسمیت شناختن الحاق کریمه و پذیرش غیررسمی تسلط مسکو بر مناطق اشغالی از سال ۲۰۲۲ می‌شود.

منابع آگاه به این رسانه گفته‌اند که آمریکا این پیشنهاد را هفته گذشته در پاریس به مقامات اوکراینی ارائه داده و آن را به‌عنوان «آخرین پیشنهاد» رئیس‌جمهور دونالد ترامپ معرفی کرده است.

 

واکنش تند اوکراین به پیشنهاد صلح ترامپ

 

اکسیوس به نقل از یک منبع نزدیک به دولت اوکراین گزارش داده که کی‌یف این طرح را جانبدارانه و متمایل به منافع روسیه دانسته و تاکید کرده که امتیازات مشخصی برای مسکو در آن گنجانده شده، در حالی‌که سهم اوکراین مبهم و فاقد جزئیات اجرایی است.

یک مقام آمریکایی نیز تأیید کرده که نشانه‌هایی از تمایل اوکراین به بررسی آتش‌بس ۳۰ روزه مشاهده شده، که برخلاف چارچوب پیشنهادی ترامپ است. قرار است این پیشنهاد یکی از محورهای گفت‌وگو در مذاکرات امروز در لندن باشد.

سند یک‌صفحه‌ای پیشنهادی که از سوی استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، در نشست هفته گذشته با پوتین تنظیم شده، شامل امتیازاتی چشمگیر برای روسیه و وعده‌هایی کلی برای اوکراین است:

امتیازات پیشنهادی به روسیه:

به رسمیت شناختن قانونی کریمه به‌عنوان خاک روسیه توسط آمریکا

پذیرش غیررسمی تسلط روسیه بر بخش‌های اشغالی لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا

لغو تحریم‌های آمریکا که از سال ۲۰۱۴ اعمال شده‌اند

تضمین عدم عضویت اوکراین در ناتو (با امکان عضویت در اتحادیه اروپا)

  • گسترش همکاری اقتصادی، به‌ویژه در حوزه انرژی و صنعت

آن‌چه اوکراین دریافت می‌کند:

«تضمین امنیتی قوی» از سوی برخی کشورهای اروپایی و غیراورپایی – اما بدون جزئیات مشخص

بازپس‌گیری بخش کوچکی از منطقه خارکیف

تضمین حق عبور آزاد از رودخانه دنیپرو

وعده کمک مالی و غرامت برای بازسازی – بدون تعیین منبع تأمین مالی

در این چارچوب، نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا همچنان به‌عنوان خاک اوکراین شناخته می‌شود اما مدیریت آن با آمریکا خواهد بود و تولید برق به دو کشور اوکراین و روسیه اختصاص خواهد یافت.

همچنین، توافقی برای همکاری در حوزه معادن میان آمریکا و اوکراین پیش‌بینی شده که به گفته ترامپ، قرار است روز پنج‌شنبه به امضا برسد.

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، پوتین پیشنهاد کرده که جنگ در خطوط نبرد فعلی متوقف شود و از ادعای کنترل کامل بر چهار منطقه اوکراینی صرف‌نظر کرده، اما با حضور نیروهای حافظ صلح اروپایی مخالف است.

 

گفت‌وگوها در لندن و مسکو

 

در حالی‌که گفت‌وگوها امروز در لندن ادامه دارد، قرار است استیو ویتکاف، نماینده ترامپ، اواخر هفته برای چهارمین بار با پوتین در مسکو دیدار کند. با این حال، وزیر خارجه آمریکا، مارکو روبیو، در مذاکرات لندن غایب خواهد بود و به جای او، «کیت کیلگ» در این نشست حضور دارد.

روبیو در توییتی نوشت: «گفت‌وگویی ثمربخش با وزیر خارجه بریتانیا داشته‌ام» و ابراز امیدواری کرد که پس از مذاکرات لندن همکاری‌ها ادامه یابد.

سخنگوی کاخ سفید، کارولین لیویت، نیز گفت: «ترامپ خواهان توقف کشتار است و از هر دو طرف درگیر جنگ خسته شده.»

رهبران اروپایی، با توجه به احتمال قطع کمک‌های آمریکا در صورت شکست مذاکرات، به‌دنبال تامین منابع مستقل برای حمایت از اوکراین هستند.

 

موضع زلنسکی: اولویت آتش‌بس بدون قید و شرط

 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرده: «پس از برقراری آتش‌بس، آماده گفت‌وگو مستقیم با روسیه هستیم.»

او تاکید کرده که هدف اصلی در مذاکرات لندن، دستیابی به آتش‌بس بدون قید و شرط است و خواستار «پاسخی شفاف» از سوی مسکو شده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نیز گفته: «پوتین آماده بررسی آتش‌بس است، اما ابتدا می‌خواهد بداند آیا طرف اوکراینی واقعاً آمادگی دارد یا نه.»

 

ناکامی اولیه ترامپ در جلب نظر پوتین

 

سه ماه پس از بازگشت ترامپ به قدرت، هنوز موفق به تغییر موضع پوتین درباره عقب‌نشینی نظامی از اوکراین نشده است، با وجود آن‌که وعده داده بود توافقی سریع به‌دست خواهد آورد.

پوتین پیش‌تر پیشنهاد آتش‌بس آمریکا را رد کرده بود اما به مناسبت عید پاک به‌طور موقت آتش‌بس اعلام کرد؛ اقدامی که از سوی کی‌یف و متحدانش صرفاً تبلیغاتی و نمایشی توصیف شد.

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، گفت: «آتش‌بس اعلام‌شده، حرکتی تبلیغاتی برای راضی نگه‌داشتن ترامپ بود.»

هم‌زمان، کی‌یف سفیر چین را احضار کرد تا نسبت به گزارش‌هایی مبنی بر مشارکت اتباع چینی در ارتش روسیه و کمک شرکت‌های چینی به ساخت تجهیزات نظامی اعتراض کند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار