
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: راه اندازی یک استارتاپ نیاز به ایده پیچیده ندارد

مهدی طالب ماسوله، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پنل تخصصی هوش مصنوعی با رویکرد رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی که روز گذشته در سالن ۷ نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، گفت: آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران بحثهای تحقیقاتی مختلفی دنبال میکند؛ آزمایشگاهی که حاصل ۱۲ تا ۱۳ سال است. طی این مدت توانستهایم بحث کنترل رباتها را آغاز کنیم و رباتهای مختلفی مانند ربات دلتا (که عمدتا برای بسته بندی مواد غذایی استفاده میشود)، ربات کابلی، ربات توان رسا، رباتهای انسان نما، ربات تقلید حرکت سر انسان، ربات تعامل انسان با ربات با سه درجه آزادی، چشم چابک ۲ درجه آزادی، ربات استوارت و ... با حمایتهای بخش صنعتی، دولتی و نیمه دولتی تولید کنیم.
وی افزود: از دیگر مباحث مهمی که در این آزمایشگاه پیگیری میشود بحث گرفتن اجسام دو انگشتی است؛ مبحثی که برای انجام کارهای تحقیقاتی و صنعتی کاربرد زیادی دارد. هدف از ساخت رباتهای دو انگشتی برداشت و گذاشتن اجسام است.
وی اظهارکرد: امروزه استارتاپهای موفق دنیا با الگوی درست و کمکهای دولتی به سمت تولید این نوع رباتها رفتهاند؛ چراکه رباتهای سه انگشتی فروش و کاربرد زیادی در صنعت ندارند. این مسئله نشان میدهد راه اندازی یک استارتاپ نیاز به ایده پیچیده ندارد و جوانان ایران نیز به شرط الگو برداری سالم و حمایتهای بخش دولتی در زمینه تولیر رباتهای دو انگشتی به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنند.
گفتنی است نوزدهمین نمایشگاه ربوکاپ آزاد به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی از روز یک شنبه در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد و تا دوم اردیبهشت نیز ادامه داشت. در این مسابقات دانشجویان فعال در این حوزه فرصت محک زدن تولیدات سختافزاری و نرمافزاری خود را پیدا کرده و در قالب ۴۰۰ تیم با یکدیگر رقابت کردند. این رویداد فناورانه روز گذشته با معرفی تیمهای برتر به کار خود پایان داد.