
مالاریا همچنان در ایران و البرز تحت کنترل است / اقدامات پیشگیرانه و درمانی ادامه دارد

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، شهرام صیادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرزدر جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی مالاریا گفت: مالاریا از هزاران سال پیش در ایران وجود داشته است و برنامه ملی مبارزه با این بیماری از سال 1336 به طور رسمی آغاز شد که موفقیتهای چشمگیری در کاهش موارد آن در کشور به همراه داشته است.
صیادی با اشاره به این که در استان البرز نیز مانند دیگر مناطق کشور، برنامههای مراقبت، کنترل و درمان مالاریا به طور فعال دنبال میشود، افزود: در سال 1403، بیش از 6200 مورد آزمایش برای شناسایی مالاریا در البرز انجام شد که در نتیجه آن، چهار بیمار مبتلا شناسایی و درمان شدند.
وی ادامه داد: هر فردی که تب داشته و سابقه سفر به مناطق آلوده یا سکونت در آنها مانند افغانستان، پاکستان، جنوب شرق آسیا و کشورهای آفریقایی را داشته باشد، از نظر ابتلا به مالاریا مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین، تمامی افراد میتوانند جهت بررسی ابتلا به مالاریا به مراکز بهداشتی محلی مراجعه کنند. برای پیشگیری از عود بیماری و جلوگیری از بروز موارد مقاوم به دارو، بیماران باید دوره درمان را به طور کامل و صحیح پشت سر بگذارند.
دکتر صیادی در پایان توضیح داد: مالاریا توسط یک انگل تک یاختهای ایجاد میشود که از طریق گزش پشه آنوفل ماده منتقل میشود. این پشه بعد از خونخواری از فرد مبتلا، انگل را در بدن خود تکثیر کرده و در زمان گزش فرد سالم، انگل به همراه بزاق پشه وارد جریان خون او میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: در حالی که شایعترین راه انتقال مالاریا از طریق گزش پشه آلوده است، در موارد نادر، این بیماری ممکن است از طریق دریافت خون آلوده، استفاده از سرنگ مشترک یا از مادر به جنین نیز منتقل شود.
وی همچنین به علائم بیماری اشاره کرد و گفت: مالاریا معمولاً با تب، لرز، تعریق، درد بدن، درد عضلانی، تهوع و استفراغ، ضعف و خستگی همراه است و در موارد شدید، ممکن است اختلال هوشیاری، زردی، خونریزی، ادرار تیره رنگ و تشنج مشاهده شود.