ثبتنام ۶۰ کشاورز ساوه برای احداث نیروگاه خورشیدی

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علیرضا دنیوی با اشاره به آغاز طرح ایجاد نیروگاه های خورشیدی در ساوه اظهار کرد: در راستای اجرای تکلیف قانونی، صنایع و کشاورزی موظف شدند بخشی از انرژی مصرفی خود را از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند و در همین چارچوب، چاههای کشاورزی ساوه با ثبتنام در طرح احداث نیروگاههای خورشیدی وارد مرحله اجرایی شدهاند.
وی افزود: بر اساس این طرح، برق چاههای کشاورزی که از خرداد تا شهریور فعالیت دارند، در این بازه زمانی بدون قطعی باقی میماند و در سایر ماهها نیز برق مازاد تولیدی آنها به صورت تضمینی خریداری میشود. قیمت خرید برق برای سال جاری سه هزار و ۸۲۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شده که نسبت به نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تومانی سال گذشته افزایش یافته است و قراردادها به مدت ۲۰ سال منعقد میشود.
دنیوی با بیان اینکه بازگشت سرمایه اولیه و سودآوری برای کشاورزان تضمین شده است، اظهار کرد: تاکنون در شهرستان ساوه ۶۰ حلقه چاه با ظرفیت ۴.۵ مگاوات در این طرح ثبتنام کردهاند که از این تعداد، ۱۰ حلقه چاه مراحل عقد قرارداد را طی کردهاند.
وی خاطر نشان کرد: ساوه در مجموع دارای ۶۷۰ حلقه چاه کشاورزی است که با اجرای این طرح، ۸۰ درصد دیماند برق آنها از انرژی خورشیدی تأمین خواهد شد.
رئیس اداره برق ساوه با بیان اینکه تسهیلات پرداختی یکی از نیازهای اساسی متقاضیان ایت ادامه داد: برای کشاورزان متقاضی احداث نیروگاه خورشیدی باید تسهیلات حداقل ۱۳۵ میلیارد تومانی در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به تکلیف قانونی ادارات اظهار کرد: بر اساس قانون، تمامی دستگاههای اجرایی از جمله گمرک، اداره ورزش، تعاون، عمران، علوم پزشکی و بانک سپه مرکزی موظف هستند طی چهار سال آینده ۲۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.
دنیوی به طرح تهاتر انرژی در بخش صنایع اشاره کرد و گفت: صنایع سه شیفته باید ۸۰ درصد، صنایع دو شیفته ۶۵ درصد و صنایع تک شیفت ۵۰ درصد از دیماند مصرفی خود را از طریق نیروگاههای خورشیدی تأمین کنند تا در زمان اوج مصرف (پیک) با قطعی برق مواجه نشوند.
وی افزود: تاکنون ۳۸ شرکت برای احداث نیروگاههای خورشیدی زمین مناسب از منابع طبیعی دریافت کردهاند و در این زمینه سه شرکت نیروگاههایی با ظرفیت ۳.۸ مگاوات راهاندازی کردهاند.
دنیوی با تأکید بر راندمان بالای نیروگاههای خورشیدی در ساوه گفت: هر کیلووات پنل خورشیدی در سال به طور متوسط ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلووات ساعت برق تولید میکند که این میزان از متوسط جهانی بالاتر است.
وی خاطرنشان کرد: برای تسریع در اجرای این طرحها، نمایندگان تسهیلگر معرفی میشوند تا فرآیند دریافت وام برای متقاضیان آسانتر شود و علاوه بر کشاورزان و صنایع، خانوارهای متقاضی احداث نیروگاههای خانگی نیز بتوانند از این فرصت بهرهمند شوند.