گام بلند جهاد دانشگاهی تهران برای تجاریسازی واکسن آبزیان با یک شرکت روس

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، این قرارداد با حضور نماینده شرکت روس، جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، دکتر زهرا شیخی، سرپرست معاونت پژوهش و فنآوری جهاد دانشگاهی، مهندس محمود پوربافرانی، مدیرکل دفتر بینالملل جهاد دانشگاهی و شماری از معاونان و مدیران جهاد دانشگاهی تهران در غرفه جهاد دانشگاهی در محل ایران اکسپو ۱۴۰۴ (هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران با شعار دروازهای رو به تجارت جهانی) به امضا رسید.
نماینده شرکت روس با بیان اینکه این محصول را برای بهینهسازی اکوسیستم ماهی قزلآلا و درمان بیمارییهای باکتریایی استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس آن انتخاب کردهایم که البته پیش از این پیشنهاداتی هم از کشورهای ایتالیا و اسپانیا داشتهایم، خاطرنشان کرد که محصول ایرانی بهعلت قیمت رقابتی مناسب و همکاری خوب این موسسه با شرکت روس انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه بررسی مقالات حاکی از آن بود که واکسنهای تولیدی جهاد دانشگاهی تهران ماهیان قزلآلا را در برابر این دو بیماری شایع باکتریایی واکسینه میکند، گفت: همچنین نتایج مطالعات نشان داده است که بازدهی این واکسن نسبت به واکسن دیگر کشورها بالاتر است.
این نماینده شرکت پرورش ماهی قزلآلای روسی با بیان اینکه پس از بررسی و تستهای اولیه درصورت دریافت پاسخ مناسب از این واکسن در حجمهای بالاتری خریداری میشود، در ادامه از آشنایی با موسسهای که محصولات پژوهشی خود را تجاریسازی میکند ابراز خرسندی کرد.
در ادامه احمد عرفانمنش، مدیر گروه فرآوردههای بیولوژیکی دامی جهاد دانشگاهی تهران، با تشریح نحوه ارتباطگیری این شرکت روس با جهاد دانشگاهی تهران گفت: تولید این واکسنها پس از دستیابی به دانشفنی ساخت و تولید آن از سال ۸۴ در جهاد دانشگاهی تهران آغاز و بهمدت ۱۰ سال در مزارع تهران از آنها استفاده شد طبق این قرارداد هم ۲۰۰ لیتر از این واکسنها برای نمونه به کشور روسیه ارسال و پس از تست و آزمایشهای اولیه در بخشهای بعدی حجم بیشتری از این واکسنها به این کشور ارسال میشود.
جمال رحیمیان رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران هم جهاد دانشگاهی تهران را از پرسابقهترین سازمانهای جهادی در حوزه پژوهشی آبزیان و مباحث دامپزشکی و تولید واکسن برشمرد و افزود: امروز برای نخستین بار در جهاد دانشگاهی تهران یک قرارداد بینالمللی فروش نمونه بخشی از واکسن آبزیان و یک تفاهمنامه میان سازمان جهاد دانشگاهی تهران و یک شرکت روس منعقد شد.
وی با تأکید مجدد بر اینکه تفاهمنامهای هم برای تأمین تجهیزات حوزه آبزیان با شرکت روس به امضا رسید، در ادامه اظهار امیدواری کرد که این حرکت مقدمهای برای تجاریسازی این محصول در حوزه آبزیان در سطح بینالملل باشد تا از دانشفنی انباشتهشده بیش از ۳ دهه فعالیت در حوزه آبزیان استفاده جهانی شود.
براساس این قرارداد جهاد دانشگاهی تهران متعهد میشود محمولههای کالا را بهصورت جداگانه و براساس شرایط این قرارداد به طرف روس تحویل دهد و این شرکت (طرف مقابل قرارداد) متعهد میشود کالاها را پذیرفته و هزینه آنرا پرداخت کند کالاهای مورد نظر واکسنهای Streptococcus Iniae - Lactococcus gravieae هستند.
در بند دیگر این قرارداد آمده است که نام، نوع کیفیت، قیمت کالاها، شرایط تحویل (واگذاری کالا به حملکننده) و شرایط پرداخت هر محموله در مشخصات فنی قرارداد ذکرشده و توسط طرفین توافق شده است.
تفاهمنامههمکاری نیز بین این دو مجموعه به امضا رسید. هدف از امضاء این تفاهمنامه همکاری بین سازمان جهاددانشگاهی تهران و بخش خصوصی روسیه، توسعه همکاریها در حوزه کشاورزی و تولید و تامین واکسنهای مورد نیاز ماهی توسط جهاددانشگاهی مخصوصا واکسن Infecttious Hematopoietic necrosis (IHN) Vaccines، تامین تجهیزات حمل ماهی از یک مزرعه به مزرعه دیگر توسط این نهاد، تولید و تامین غذای ماهی مورد نیاز در روسیه توسط جهاددانشگاهی، تولید و تامین واکسن طیور با عنوان Angara Disease Vaccines توسط این نهاد و انتقال دانش فنی محصولات و خدمات دانشبنیان جهاددانشگاهی در حوزه کشاورزی به کشور روسیه عنوان شده است.