
رضایی: جزایر سهگانه خلیج فارس، برای همیشه ایرانی خواهند ماند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در نشست تخصصی بررسی ابعاد حقوقی، تاریخی و بینالمللی حاکمیت ایران بر خلیج فارس که در روز ملی خلیج فارس به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد، در خصوص ادعاهای کشور امارات مبنی بر حاکمیت بر جزایر سه گانه (بوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک) و حمایت اتحادیه اروپا از این ادعا گفت: چند سالی است که کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا درباره مالکیت جزایر سهگانه سخن میگویند. به نظرم این گونه حرفها قابل اعتنا نیست و تاثیری در عزم ایران برای تثبیت حاکمیت بر این جزایر ندارد. همانطور که در گذشته نیز از اینگونه سخنان مطرح میشد، هیچگاه تاثیری در عزم ما نداشته و ندارد. در طی سالهای اخیر، تمرکز ما بر توسعه و مسکونیسازی این جزایر بوده که اکنون سیاست کلان نظام جمهوری اسلامی ایران است.
رضایی در واکنش به اظهارات برخی کشورهای منطقه گفت: «جزایر سهگانه ایران، بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، جزایر ایرانی بوده، هستند و برای همیشه ایرانی خواهند ماند.»
وی اظهار داشت: بهنظر من بیشتر این اظهارات از جنس حرفهای بیاساس هستند که هیچ مبنای تاریخی و حقوقی ندارند. تاریخ این جزایر همیشه به ایران تعلق داشته و نام بوموسی اساساً برگرفته از فرهنگ بومیان جنوبی کشور است و هیچ ریشهای در فرهنگ عربی ندارد. از طرفی، طبق حقوق بینالملل، این جزایر بهنام ایران شناخته شدهاند. اسناد و نقشههای قدیمی و مکاتباتی که در صد سال اخیر میان کشورها صورت گرفته، حتی اسناد بینالمللی، نشان میدهند که این جزایر ایرانی بوده و ما با اقتدار از آنها دفاع میکنیم. هیچ مذاکره و گفتگویی در مورد جزیرهای که جزئی از خاک ایران عزیز است، نخواهیم داشت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص هرگونه مذاکره درباره جزایر ایرانی گفت: ما در دفاع از منافع کشورمان با کسی شوخی نداریم و تسلیم نمیشویم. تأکید میکنیم که با قلدری نمیشود و نمیتوانند چیزی را بر ملت ایران تحمیل کنند.
وی در پاسخ به اینکه، جامعه دانشگاهی در جهت افزایش بهروری و سرعت بخشیدن به روند آبادانی خلیج فارس چه نقشی میتوانند ایفا کنند گفت: از نظر فنی و صنعتی، موقعیت جغرافیایی این جزایر میتواند بهخوبی بهرهبرداری شود. به نظرم دو اقدام اساسی باید در دانشگاهها انجام شود: اول، پژوهشگران و دانشگاهیان باید کار کنند و اسناد لازم را در زمینههای مختلف، از جمله اسناد تاریخی، اسناد رسمی دیپلماتیک و بخشهای حقوقی، جمعآوری کنند. بهویژه باید مبانی حقوقی مالکیت ایران بر این جزایر بهطور دقیق بیان شود.
رضایی در ادامه به سران امارات توصیه کرد که: به جای تبدیل شدن به بازیچه آمریکاییها و غرب، منطقی و عقلانی فکر و عمل کنند.
دوم، دانشگاهها باید طرحها و پروپوزالهایی برای توسعه جزایر سهگانه ایرانی ارائه دهند. برای مثال، در حوزه گردشگری چه اقداماتی باید صورت گیرد؟ در صنعت چه برنامههایی باید داشته باشیم؟ همچنین، باید برای تأمین آب و برق جزایر و دیگر نیازهای انرژی، طرحهایی ارائه شود. این جزایر با توجه به موقعیت خاص جغرافیاییشان، در تجارت بینالملل ارزش بسیار زیادی دارند. بهنظر من اینها نیاز به طرح و برنامه دارند و دانشگاهها میتوانند در این زمینه نقش بسیار موثری ایفا کنند.
وی در پایان اظهار داشت: آمادگی نیروهای مسلح ایران در خلیج فارس بالاست و آماده پاسخ به هرگونه تجاوز از هر مبدایی هستند.