آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۲۸۸
استاندار فارس:

شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)، نیازمند تقویت هم افزایی فرهنگی است

استاندار فارس تاکید کرد شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)، باید هم‌افزایی جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و مذهبی خود را تقویت کند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسینعلی امیری شنبه در نشست مشترک شورای فرهنگ عمومی و ستاد توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس اظهارکرد: یکی از الزامات و اقتضائات سومین حرم اهل بیت (ع) بودن شیراز این است که دیگر برجستگی‌های فرهنگی آن به حاشیه رانده نشود، بلکه با این جایگاه، هم‌افزایی داشته باشند.

وی ادامه داد: مردم شیراز، زائران و گردشگران باید از برجستگی‌های تاریخی، فرهنگی و ادبی که در طول تاریخ به پیشانی شیراز نشسته است، بهره‌مند شوند. سومین حرم اهل بیت (ع) دارای ظرفیت اتصالی است و همه این شاخصه‌ها در این جایگاه، قابل رویت خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با بیان اینکه پیامبر مکرم اسلام (ص) نیز بسیاری از آنچه مورد احتیاج مردم عصر خود بوده و تناقضی با شرع مقدس نداشته را به رسمیت شناخته‌اند، گفت: نباید به گونه‌ای عمل کرد که تصور شود سنت‌های اسلامی در تقابل با برجستگی‌های ادبی، تاریخی و فرهنگی شیراز قرار دارد.

امیری با اشاره به نقش محوری شیراز در نمایندگی زبان و ادب فارسی، افزود: توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی در اسناد شورای فرهنگی عمومی نیز مورد تاکید قرار گرفته است و این هم‌افزایی باید در توسعه شیراز مد نظر قرار گیرد.

وی درباره سند گردشگری فارس توضیح داد: این سند تدوین و در شورای برنامه‌ریزی استان بررسی شد؛ قرار است متناسب با الزامات سومین حرم اهل بیت (ع) تصویب و اجرایی شود.

امیری با اشاره به صفات مشهور مردم شیراز گفت: صلح‌طلبی، دوستی، مهمان‌نوازی و مهرورزی از ویژگی‌های بارز شیرازی‌هاست. به گواه تاریخ، شیراز به برکت حرم مطهر شاهچراغ (ع) همواره در جولانگاه حوادث، به صلح و مهر، انسان‌دوستی و انجام تکالیف انسانی و اسلامی شهره بوده است.

وی بیان کرد: پذیرش هر نام و عنوانی، مسئولیت‌ها و الزاماتی را به همراه دارد؛ شیراز بیش از هزار سال است که میزبانی آبرومندانه از حضرت احمد بن موسی (ع) داشته و ثابت کرده است شایستگی ملقب شدن به سومین حرم اهل بیت (ع) را دارد.

استاندار فارس افزود: یکی از الزامات این عنوان، دستیابی به شاخص‌های مطلوب توسعه‌یافتگی است. با حکمرانی خوب مسئولان، باید شهری در شأن زائران و شهروندان شیراز پدیدار شود تا مردم این توسعه‌یافتگی را به طور ملموس تجربه کنند.

امیری افزود: به تعبیر اندیشمندان اجتماعی، نام و صفات منتسب به جوامع، هویت جمعی آن جامعه را تشکیل می‌دهد. نخستین وجه بارز جایگاه شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)، جنبه دینی و مذهبی آن است که بخشی اساسی از هویت ساکنانش را شامل می‌شود و باید در عمل نیز این وجهه برجسته شود.

وی ادامه داد: این برجسته‌سازی باید به گونه‌ای باشد که رضایت شهروندان و زائران را فراهم کند و تفاوت عملکرد حاکمان امروز با پیش از استقرار نظام اسلامی را به طور ملموس نشان دهد.

استاندار فارس، گشودگی به ارزش‌های دینی و احترام به زائران را از دیگر الزامات عنوان کرد و گفت: زائران و مجاوران باید امنیت و آرامش را در اطراف حرم مطهر شاهچراغ (ع) احساس کنند.

امیری به اقتصاد بازارهای اطراف حرم نیز اشاره کرد و افزود: از دیرباز در کنار بازارها، مسجد و حوزه علمیه برپا بوده و یکی از مجتهدان تراز اول شهر در مسجد بازار نماز می‌خوانده است. توجه به معماری شهر متناسب با هویت ایرانی و اسلامی شیراز نیز از الزامات سومین حرم اهل بیت (ع) به شمار می‌رود؛ باید از ایجاد سکونتگاه‌های غیررسمی و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن جلوگیری شود.

وی گفت: برنامه‌ریزی‌های فرهنگی شیراز و فارس باید مبتنی بر تلفیق دین، هنر و حماسه باشد؛ سازماندهی تبلیغی دستگاه‌ها نیز نیازمند نوآوری است تا ارزش‌های نهفته در سومین حرم اهل بیت (ع) به طور ملموس در زندگی مردم جاری شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار