آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۲۹۰
گزارش|

چگونه رژیم صهیونیستی در مسیر انزوای بین‌المللی قرار گرفت؟

در پی تداوم جنایات در غزه، رژیم صهیونیستی با انزوای فزاینده بین‌المللی، فشار‌های حقوقی، مردمی و دیپلماتیک بی‌سابقه‌ای مواجه شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ با وجود حمایت سنتی که رژیم صهیونیستی همواره از قدرت‌های غربی برخوردار بوده، عملکرد این رژیم در جنگ جاری علیه نوار غزه، جایگاه بین‌المللی آن را به‌شدت تضعیف کرده است. امروز، رژیم صهیونیستی با روندی فزاینده از انزوای حقوقی، دیپلماتیک و مردمی روبه‌روست که نشانه‌های آن به‌وضوح در خیابان‌ها، دادگاه‌ها و افکار عمومی جهان قابل مشاهده است.

 

محاکمه جهانی در لاهه

 

در هفته گذشته، دادگاه بین‌المللی لاهه جلساتی را برای بررسی اتهامات رژیم صهیونیستی در زمینه نقض حقوق بشر، ایجاد قحطی عمدی از طریق بستن گذرگاه‌ها و جلوگیری از ورود کمک‌های انسانی به نوار غزه برگزار کرد. این فرآیند حقوقی، هرچند در مرحله مشورتی است، اما می‌تواند نقطه‌عطفی در روند رسمی انزوای جهانی این رژیم به شمار آید.

در سطح مردمی، موج بی‌سابقه‌ای از اعتراضات در سراسر جهان، به‌ویژه در غرب و دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی، علیه جنایات رژیم صهیونیستی به راه افتاده است. این جنبش‌ها با وجود سرکوب‌ سازمان‌یافته، اخراج دانشجویان و تلاش برای برچسب‌زنی یهودستیزانه، همچنان گسترش یافته‌اند و نسل جوان غربی را در برابر پروژه اشغال‌گری قرار داده‌اند.

 

احکام بازداشت برای سران رژیم صهیونیستی

 

در سطح حقوقی، صدور احکام بازداشت بین‌المللی برای بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت توسط دادگاه کیفری بین‌المللی، ضربه‌ای حیثیتی به مشروعیت جهانی رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. این احکام، علاوه بر محدود کردن تردد مقامات صهیونیست در اروپا، موجب هشدار به فرماندهان نظامی این رژیم درباره پرهیز از سفر به کشورهای عضو دیوان کیفری بین‌المللی شده است.

لغو برنامه‌های عمومی بزرگداشت نظامیان صهیونیست در برخی کشورها نیز بازتاب این وضعیت بی‌سابقه است.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا تلاش دارد با پیچیده‌سازی روندهای حقوقی، اجرای این احکام را به تعویق بیندازد و آن را به یک نزاع حقوقی فرسایشی تبدیل کند. اما تأثیر نمادین این احکام در افکار عمومی و کاهش مشروعیت بین‌المللی رژیم صهیونیستی، غیرقابل انکار باقی مانده است.

در اروپا نیز زمزمه‌هایی از بازنگری در روابط اقتصادی و نظامی با این رژیم شنیده می‌شود؛ در حالی‌که جنبش‌های تحریم (BDS) در حوزه‌های دانشگاهی، فرهنگی و تجاری قدرت گرفته‌اند.

 

فروپاشی روایت‌های دروغین رژیم صهیونیستی

 

نسل جدید در غرب، دیگر رژیم صهیونیستی را یک «دموکراسی مظلوم در محاصره» نمی‌داند. برعکس، تصاویر و واقعیت‌های میدانی از غزه و کرانه باختری، چهره‌ای بی‌پرده از اشغال‌گری، پاک‌سازی قومی و نژادپرستی نظام‌مند را نمایان ساخته است.

امروز عدالت برای فلسطین، بخشی جدایی‌ناپذیر از گفتمان حقوق بشری جهانی شده است و روایت‌های جعلی تل‌آویو از مشروعیت، بیش از هر زمان دیگری بی‌اعتبار شده‌اند.

با ادامه بمباران مردم غزه، اجرای سیاست‌های نژادپرستانه در کرانه باختری، و سرکوب مسیرهای دیپلماتیک، رژیم صهیونیستی مشروعیت اخلاقی خود را به‌طور کامل در چشم جهانیان از دست داده است.

این رژیم اکنون با تهدید اقدامات تنبیهی بیشتر، از سوی کشورها و نهادهای بین‌المللی روبه‌روست—تهدیدی که با هر تغییر سیاسی در غرب، ممکن است به تحولات عملی در سیاست خارجی آن‌ها نسبت به تل‌آویو منجر شود.

 

اسرائیل، رژیمی یاغی و منزوی

 

اکنون رژیم صهیونیستی با واقعیتی غیرقابل انکار مواجه است: جهان دیگر حاضر نیست بی‌قید و شرط از آن حمایت کند. هرچند تل‌آویو ممکن است در کوتاه‌مدت بخشی از حمایت‌های سنتی را حفظ کند، اما در بلندمدت، در مسیر تبدیل‌شدن به یک رژیم منزوی، یاغی و طردشده در نظام بین‌الملل قرار گرفته است—مسیر و سرنوشتی که با خود پیامدهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی گسترده‌ای به‌همراه خواهد داشت.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار