
استفاده از دانش هستهای در کشاورزی راهحلی برای افزایش بهرهوری و مدیریت منابع آب
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سیدمحمدعلی ابراهیمزاده موسوی رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ظهر امروز در کارگاههای آموزش مشترک دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و پژوهشگاه علوم فنون هستهای به بررسی وضعیت فعلی کشاورزی در ایران و اهمیت استفاده از دانش هستهای در این حوزه پرداخت.
وی در این نشست با اشاره به سهم ۶ درصدی دانش در حوزه کشاورزی و تولید ۱۲۵ میلیون تن محصول در عرصه ۱۷ میلیون هکتاری، گفت: در ایران به ازای هرتن تولیدات کشاورزی یک هزار دلار ارزش اقتصادی وجود دارد که نصف کشورهای پیشرفته است، در حالی که مصرف آب در این بخش سالانه ۷۲ میلیارد مترمکعب است.
ابراهیمزاده موسوی با تأکید بر لزوم استفاده از دانش هستهای در کشاورزی و سایر بخشها، افزود: با توجه به وضعیت کنونی، باید از فناوری هستهای برای بهبود بهرهوری، مدیریت منابع پایه و کاهش مصرف آب استفاده کنیم.
وی در ادامه گفت: کشور برای دستیابی به دانش هستهای هزینههای زیادی پرداخته است و انسانهای برجستهای جان خود را فدای این دانش کردهاند. اما امروز با انواع تحریمها و محرومیتها روبهرو هستیم.
در این کارگاهها روشهای کاربردی دانش هستهای در کشاورزی از جمله ناباروسازی حشرات برای کنترل آفات، مدیریت بیماریهای گیاهی با استفاده از فناوری هستهای، اصلاح گیاهان به روش القای جهش و استفاده از پلاسمای سرد در کشاورزی برای بهبود جوانهزنی بذور مورد بررسی قرار گرفت.