آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۴۶۶

آیا آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام خواهد آورد؟

روزنامه "تلگراف" به بررسی احتمال دوام آتش‌بس هند و پاکستان پرداخته و از شک و تردید‌هایی درباره پایداری آن با وجود نقض‌های متقابل دو طرف خبر می‌دهد.

به گزارش گروه بیبن‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ روزنامه "تلگراف" در گزارشی به بررسی احتمال دوام آتش‌بس بین هند و پاکستان پرداخته و سوالاتی را مطرح کرده است که آیا این آتش‌بس، که دیروز اعلام شد، با وجود نقض‌های متقابل از سوی دو طرف، خواهد ماند؟

در این گزارش که توسط بن فارمر، خبرنگار مسائل دفاعی تلگراف، تهیه شده است، به این موضوع اشاره شده که هند و پاکستان پس از چهار روز از تشدید تنش‌های نظامی که شامل حملات هوایی، حملات پهپادی و تبادل آتش در خط کنترل در منطقه کشمیر مورد مناقشه بود، توافق به آتش‌بس کرده‌اند.

گزارش‌گر اشاره کرد که علیرغم استقبال گسترده جهانی از این توافق، همچنان شک و تردیدهایی درباره پایداری آن وجود دارد، به ویژه با توجه به اینکه ریشه‌های اصلی این درگیری همچنان باقی‌مانده است، از جمله مسئله کشمیر و اتهامات متقابل در حمایت از "تروریسم".

 

رغبت واقعی برای آتش‌بس

 

بن فارمر افزود که برخی از گزارش‌ها همچنان از انفجارها و قطع برق ناگهانی در سریناگر و جامو در کشمیر تحت کنترل هند، علیرغم اعلام آتش‌بس، خبر می‌دهند. همچنین گزارش‌هایی از پرواز یک پهپاد بر فراز شهر پیشاور پاکستان آمده که منجر به فعال شدن سیستم‌های دفاع هوایی شده است.

با این حال، وی تأکید کرد که اعلام رسمی هر دو طرف درباره آتش‌بس نشان از وجود تمایل واقعی برای کاهش تنش‌ها دارد، و هر طرف اقدام خود را "واکنش مناسب" به تحرکات طرف مقابل دانسته است. هر دو طرف همچنین تأکید کرده‌اند که آماده‌اند از تشدید بحران خودداری کنند، مشروط به اینکه طرف مقابل نیز به تعهدات خود پایبند باشد.

 

فشارهای بین‌المللی

 

این گزارش همچنین به فشارهای بین‌المللی، به ویژه از سوی ایالات متحده، برای دستیابی به این توافق موقت اشاره کرده و آورده است که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، از "حکمت و بصیرت" طرفین تقدیر کرده است. وزیر امور خارجه بریتانیا، دیوید لامی، نیز از این گام استقبال کرده و آن را مثبت ارزیابی کرده است.

با این حال، گوجنسکی هشدار داد که هرگونه حمله "تروریستی" جدید ممکن است به‌عنوان "عملی خصمانه" تلقی شده و به "اعلام جنگ" منتهی شود، که نشان‌دهنده آسیب‌پذیری آتش‌بس است. همچنین، با توجه به روند رو به رشد ملی‌گرایی در هند، دولت هند تحت فشار داخلی زیادی قرار خواهد گرفت تا در صورت وقوع هرگونه حمله مشابه، با قدرت واکنش نشان دهد.

ناظران معتقدند که ادامه آرامش بستگی به اراده سیاسی واقعی برای رسیدگی به دلایل اصلی درگیری، به‌ویژه مسئله کشمیر، دارد که در طول دهه‌ها مبنای اصلی اختلافات بوده است. فارمر در پایان گزارش خود اشاره کرد که تا زمانی که راه‌حل‌های دائمی پیدا نشود، احتمال فروپاشی آتش‌بس در هر لحظه وجود دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار