
ترامپ پیشنهاد پیوستن به مذاکرات صلح روسیه و اوکراین را مطرح کرد

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ پیشنهاد رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، برای پیوستن به مذاکرات صلح احتمالی بین روسیه و اوکراین، جنجال جدیدی را به راه انداخت. این پیشنهاد با هدف یافتن مسیری برای پایان دادن به مرگبارترین جنگ در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم، مورد توجه قدرتهای جهانی قرار گرفت. از اروپا تا خاورمیانه، کشورها در تلاشند تا راهحلهایی برای این بحران پیدا کنند.
رئیسجمهور ولادیمیر پوتین روز یکشنبه پیشنهاد مذاکرات مستقیم با اوکراین را مطرح کرد و پس از آنکه ترامپ به طور علنی از ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، خواست تا این پیشنهاد را بپذیرد، زلنسکی اعلام کرد که آماده است اما پوتین باید شخصاً در این مذاکرات حاضر شود.
در یک حرکت غافلگیرکننده در روز دوشنبه، ترامپ که قرار است این هفته به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر سفر کند، پیشنهاد داد که در مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول ترکیه، که مرز میان اروپا و آسیا است، شرکت کند. ترامپ گفت: «من چندین جلسه دارم، اما به فکر این بودم که واقعاً به آنجا پرواز کنم. این احتمال وجود دارد، اگر فکر کنم که اتفاقاتی میتواند بیفتد، اما باید کار را انجام دهیم.»
گفتگوهای پیچیده برای آتشبس
پس از پیشنهاد ترامپ، وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو، درباره راه پیشرو برای آتشبس در اوکراین با همتایان اروپایی خود، از جمله وزیران امور خارجه بریتانیا و فرانسه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگو کرد. وزیر امور خارجه اوکراین، آندری سیبیشا، و همتایان آلمانی و لهستانی او نیز در این تماس حضور داشتند.
وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، نیز با همتای ترک خود، هاکان فیدان، مذاکراتی داشت. کرملین بارها از چین، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر برای کمک به میانجیگری در این مذاکرات تشکر کرده است.
آمادگی اوکراین برای مذاکرات در استانبول
پس از آنکه ترامپ از زلنسکی خواست که به پیشنهاد پوتین برای مذاکرات پاسخ دهد، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که آماده است تا شخصاً با پوتین در استانبول دیدار کند. هرچند کرملین هنوز اظهار نظری در مورد سفر پوتین نکرده است.
اوکراین و متحدان اروپاییاش به روسیه اعلام کردهاند که باید آتشبس بدون قید و شرط به مدت ۳۰ روز از دوشنبه قبول کند، وگرنه با تحریمهای جدید مواجه خواهد شد. با این حال، کرملین اعلام کرده که با اولتیماتومها مذاکره نخواهد کرد.
کونستانتین کوساچف، رئیس کمیته امور بینالملل شورای فدراسیون روسیه، به رسانه ایزوستیا گفت که مذاکرات بین مسکو و کییف میتواند فراتر از مذاکرات اولیه در سال ۲۰۲۲ پیش برود. او افزود: «اگر هیئت اوکراینی در این مذاکرات با مأموریتی برای کنار گذاشتن هرگونه اولتیماتوم و جستجو برای یافتن نقطه مشترک بیاید، مطمئنم که میتوانیم حتی فراتر از آنچه در گذشته پیش رفتیم، حرکت کنیم.»
این تحولات نشاندهنده امیدها برای یافتن راهحلهایی برای بحران است، هرچند که هنوز موانع زیادی در مسیر تحقق این مذاکرات وجود دارد. ترس از ادامه جنگ و ناتوانی در دستیابی به توافق جامع، همچنان برای طرفین چالشبرانگیز است.