آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۱۵۳۸

۳ هشدار برای ۵ روز آینده؛ تشدید بارش در ۱۳ استان/ خیزش گرد و خاک در ۳۱ استان

سازمان هواشناسی کشور نسبت به تشدید بارش در ۱۳ استان، خیزش گرد و خاک در ۳۱ استان و افزایش ارتفاع موج درد دریای خزر هشدار داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سازمان هواشناسی کشور با صدور سه هشدار، در یک سطح نارنجی و دو سطح زرد، به ترتیب از فعالیت چهار سامانه جوی «تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداری‌های همرفتی»، «فعالیت سامانه بارشی، ناپایداری‌های همرفتی و موسمی»، «افزایش گرادیان فشاری» و «وزش باد و افزایش ارتفاع موج» خبر داد.

صدور سه هشدار هواشناسی با سطوح نارنجی و زرد

سازمان هواشناسی کشور نسبت به فعالیت چندین سامانه جوی از روز سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت) تا شنبه (۲۷ اردیبهشت) هشدار داده است که بر اساس اطلاعیه‌های صادر شده بخش‌های وسیعی از کشور در این بازه زمانی با ناپایداری‌های شدید جوی، وزش باد شدید، بارش‌های رگباری، افزایش امواج در دریا و خیزش گردوخاک مواجه خواهد شد.

بر اساس هشدار سطح نارنجی انتظار می‌رود فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های همرفتی در مناطق گسترده‌ای از شمال غرب، غرب و دامنه‌های البرز شدت گیرد. این سامانه از سه‌شنبه آغاز می‌شود و تا پایان روز پنج‌شنبه (۲۵ اردیبهشت) ادامه خواهد داشت.

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی برای امروز (۲۳ اردیبهشت‌ماه) تا پنجشنبه (۲۵ اردیبهشت‌ماه) تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداری‌های را پیش‌بینی کرده است که موجب وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهد شد.

۱۲ استان تحت تاثیر سامانه بارشی

فعالیت این سامانه سه‌شنبه بر استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شمال اردبیل، چهارشنبه (۲۴ اردیبهشت‌ماه) بر استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، غرب کردستان، اردبیل، زنجان، نیمه شمالی استان‌های تهران و البرز، ارتفاعات استان‌های قزوین، گیلان و مازندران و پنج‌شنبه بر استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، قزوین، همدان، شمال مرکزی، ارتفاعات و دامنه استان‌های گیلان و مازندران و نیمه شمالی استان‌های البرز و تهران اثرگذار است.

این مخاطره احتمال بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر، صاعقه، اختلال در ناوگان حمل و نقل و وزش باد شدید موقت را در پی دارد و موجب کاهش دید افقی، خسارت به سازه‌های سبک و موقت و شکستن نهال و درختان فرسوده نیز خواهد شد.

سازمان هواشناسی کشور برای جلوگیری از وقوع این مخاطرات پرهیز از قرارگرفتن و اتراق در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، خودداری از برپا کردن چادر‌های مسافرتی در بستر رودخانه‌ها و پرهیز از پرواز با هواپیما‌های سبک، بالگرد و گلایدر را توصیه کرده و بر لزوم آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و عدم توقف در اطراف درختان و دیوار‌های فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره تاکید کرده است.

در هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

رگبار باران و وزش باد و گرد و خاک از سه‌شنبه تا شنبه هفته بعد

سازمان هواشناسی کشور در ادامه نیز با صدور هشدار سطح زرد در خصوص فعالیت دو سامانه «بارشی و ناپایداری‌های موسمی» و «افزایش گرادیان فشاری» در بیشتر مناطق کشور خبر داد.

دو هشدار زرد هواشناسی درباره کدام مخاطرات است؟

سازمان هواشناسی کشور با صدور دو هشدار سطح زرد نیز از فعالیت سه سامانه جوی خبر داده است. فعالیت یکی از این سه سامانه در زمینه هواشناسی دریایی است.

بر همین اساس از سه‌شنبه تا شنبه رگبار و رعد و برق و در مناطق مستعد تگرگ، غرب و شمال غرب، دامنه‌های البرز، شرق و جنوب شرق، برخی نقاط از مرکز و نوار شمالی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در همین زمان وزش باد شدید، در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک و افزایش شاخص آلودگی هوا در نواحی مختلفی از کشور رخ خواهد داد.

سامانه جوی دیگری نیز در روز‌های چهارشنبه و پنج‌شنبه در برخی استان‌های نوار شمالی دریای خزر فعال خواهد بود که بر مناطق ساحلی و فراساحلی اثر گذار است. به سبب فعالیت این سامانه نیز توصیه‌هایی مانند ممانعت از شنا و انجام سایر فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی مطرح شده است.

بر اساس این هشدار فعالیت اولین سامانه جوی امروز (۲۳ اردیبهشت‌ماه) آغاز خواهد شد و تا شنبه (۲۷ اردیبهشت‌ماه) نیز ادامه خواهد داشت. مخاطرات این سامانه که با رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد با احتمال بارش تگرگ همراه است، غرب و شمال غرب، دامنه‌های البرز، شرق و جنوب شرق، برخی نقاط از مرکز و نوار شمالی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

فعالیت این سامانه جوی سه‌شنبه اردبیل، کردستان، زنجان و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز و تهران، نوار شرقی سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان جنوبی و ارتفاعات مرکز کرمان، چهارشنبه (۲۴ اردیبهشت‌ماه) گیلان، مازندران، ارتفاعات گلستان، کردستان، البرز، تهران و قزوین و پنج‌شنبه (۲۵ اردیبهشت‌ماه) گیلان، مازندران، گلستان، ارتفاعات سمنان، نیمه شمالی مرکزی، تهران، البرز، ارتفاعات مرکزی و جنوب غرب کرمان را در بر خواهد گرفت.

این سامانه در طول جمعه (۲۶ اردیبهشت‌ماه) در نیمه شمالی استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، ارتفاعات استان‌های زنجان، قزوین، البرز، تهران و سمنان و ارتفاعات مرکزی کرمان و شنبه (۲۷ اردیبهشت‌ماه) گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، ارتفاعات در شمال شرق سمنان و شرق مازندران، نوار شرقی استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و ارتفاعات مرکزی و جنوب غرب کرمان فعالیت خواهد کرد.

در این شرایط جوی لغزندگی جاده‌ها به‌ویژه برون شهری، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و احتمال صاعقه مورد انتظار است همچنین احتمال آبگرفتگی معابر، کاهش دید افقی، وزش باد شدید، احتمال سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات و احتمال خسارت به سازه‌های سبک و محصولات کشاورزی نیز پیش‌بینی شده است.

خودداری از توقف در حاشیه و بستر مسیل‌ها و رودخانه‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در جابجایی عشایر کوچ‌رو، احتیاط در سفر‌های بین شهری، خودداری از برپا کردن چادر‌های مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها از توصیه سازمان هواشناسی در این شرایط است.

همچنین آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، عدم توقف در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره نیز از دیگر توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

فعالیت دو سامانه جوی به صورت همزمان از امروز تا ابتدای هفته بعد

دومین سامانه فعال در این مدت «افزایش گرادیان فشاری» خواهد بود که وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک و افزایش شاخص آلودگی هوا را در پی خواهد داشت.

سه‌شنبه استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، بوشهر، غرب فارس، مرکزی، همدان، قزوین، البرز، تهران، قم، سمنان، اصفهان، شرق کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان و هرمزگان و چهارشنبه استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، بوشهر، غرب فارس، مرکزی، همدان، قزوین، البرز، تهران، قم، سمنان، اصفهان، شرق کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد، گیلان و مازندران در معرض این مخاطرات خواهند بود.

طی پنج‌شنبه وزش باد نسبتا شدید تا شدید استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، سمنان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، مرکزی، همدان، اصفهان، بوشهر، فارس، یزد، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و در طول جمعه و شنبه در استان‌های البرز، تهران، قم، مرکزی، اصفهان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر و فارس ادامه خواهد یافت.

فعالیت این سامانه جوی در نواحی مستعد افت کیفیت هوا به سبب افزایش غلظت آلاینده‌ها، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال شکستن نهال و درختان فرسوده را در پی خواهد داشت. خسارت به سازه‌های موقت، احتمال آسیب به تاسیسات و سازه‌های سبک و احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل به سبب کاهش دید را در پی داردو

احتیاط در تردد‌ها به ویژه بین شهری، عدم حضور بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان در فضای باز از توصیه‌های لازم در این شرایط است و باید به خودداری از توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره و اطمینان از استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلو‌های تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها نیز توجه شود.

وزش باد در مناطق ساحلی و دور از ساحل خزر؛ هشدار درباره انجام فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی

آخرین هشدار سازمان هواشناسی کشور که با رنگ زرد صادر شده است در خصوص وزش باد و افزایش ارتفاع موج دریاست.

این مخاطره که افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۲۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا بین ۱ تا ۱.۵ متر در مناطق نزدیک و دور از ساحل را به همراه دارد، از بعد از ظهر چهارشنبه (۲۴ اردیبهشت‌ماه) فعال می‌شود و تا عصر پنج‌شنبه (۲۵ اردیبهشت‌ماه) ادامه می‌یابد.

به گزارش ایسنا، گره یا نات در ناوبری و سیستم دریایی کاربرد دارد و هر گره معادل ۱۸۵۲ متر در ساعت است؛ ۲۴ نات برابر با حدود ۴۴.۴ کیلومتر بر ساعت است.

مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گلستان و مازندران، در دریای خزر تحت تاثیر فعالیت این سامانه قرار خواهد گرفت و خطر غرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تور‌های صیادی، صدمه به ماهیان در قفس و صدمه به قایق‌های کوچک تفریحی و مسافری و شناور‌های سبک و اختلال در تردد شناور‌ها و فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی را در پی خواهد داشت.

در این شرایط احتمال خسارت به تاسیسات دریایی نیز از سوی سازمان هواشناسی کشور اعلام می‌شود.

ممانعت از شنا، محدود کردن تردد قایق‌های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی‌ها به بندر با احتیاط، تردد کشتی‌های تجاری با احتیاط، محدود کردن فعالیت‌های شیلاتی، محدود کردن فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و اتخاذ تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان دریایی از توصیه‌های سازمان هواشناسی در این شرایط جوی است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار