آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۰۴۰

خشم پارلمان انگلیس از جنایات در غزه / نتانیاهو «نژادپرست و وحشی» خوانده شد

نمایندگان مجلس انگلیس در نشستی که با محور بررسی وضعیت انسانی در غزه برگزار شد، به صراحت رژیم صهیونیستی را به ارتکاب جنایت، محاصره مردم غیرنظامی و استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی متهم کرده و نخست‌وزیر این رژیم را «نژادپرست و وحشی» خواندند.
خشم پارلمان انگلیس از جنایات در غزه / نتانیاهو «نژادپرست و وحشی» خوانده شد

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، در این جلسه که با حضور «هَمیش فالکونر» معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا برگزار شد، نمایندگان از احزاب مختلف، از جمله حزب محافظه‌کار، لیبرال دموکرات، حزب ملی اسکاتلند و حتی حزب حاکم کارگر، با لحن‌های تند و بی‌سابقه‌ای نسبت به تداوم محاصره غزه و بی‌تفاوتی دولت اسرائیل به اصول انسانی و حقوق بین‌الملل هشدار دادند.

«سارا اسمیت» نماینده حزب کارگر با بیان اینکه محاصره عامدانه غذا، آب و دارو از سوی رژیم اسرائیل، هزاران کودک را در معرض مرگ زودرس قرار داده، پرسید: «آیا وقت آن نرسیده که انگلیس دست‌کم تحریم‌ها و توقف فروش سلاح را بررسی کند؟ آیا کودکان باید هزینه بی‌عملی جامعه جهانی را بدهند؟»

معاون وزیر خارجه انگلیس در پاسخ، با تأیید وخامت اوضاع در غزه گفت: «ما موضع خود را روشن کرده‌ایم: آتش‌بس باید برقرار شود و کمک‌های انسانی باید بی‌قید و شرط به مردم برسد.»

در ادامه، «جو موریس» نماینده حزب کارگر از منطقه «هگزهم» تأکید کرد که قحطی در غزه یک بلای طبیعی نیست، بلکه نتیجه مستقیم فروپاشی آتش‌بس است. او خواستار تضمین فوری برای ورود کمک‌های بشردوستانه شد.

در همین زمینه، «پال واو» دیگر نماینده حزب کارگر از منطقه راچدیل با اشاره به سخنان «فیلیپ لازارینی» رئیس آژانس آنروا که اقدامات رژیم صهیونیستی را «جنایت فاحش» خوانده، از دولت خواست راه‌های حمایت عملی از اقتصاد فلسطین را افزایش دهد و مردم انگلیس را تشویق کند که محصولات فلسطینی مانند روغن زیتون و خرما بخرند.

اما شاید پررنگ‌ترین و جسورانه‌ترین بخش جلسه، اظهارات «مارک پریچارد» نماینده محافظه‌کار منطقه «رکین» بود که در صحن مجلس گفت: «تا کی دولت انگلیس در برابر مرگ و گرسنگی کودکان فلسطینی سکوت می‌کند؟ آیا زمان آن نرسیده که بگوییم حمایت از اسرائیل، به‌معنای حمایت از این رژیم نژادپرست و وحشی نیست؟»

فالکونر در پاسخ گفت: «ما کمک‌های انسانی را از سرگرفته‌ایم، مجوز‌های فروش سلاح را تعلیق کردیم و برای حل بحران، ۱۲۹ میلیون پوند اختصاص داده‌ایم. ما در کنار مردم فلسطین ایستاده‌ایم.»

نمایندگان احزاب لیبرال دموکرات و ملی اسکاتلند از جنبه حقوقی مسئله بحث کردند. «برندان اوهارا» نماینده حزب ملی اسکاتلند با اشاره به کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل‌کشی پرسید: «آیا دولت انگلیس به وظیفه حقوقی خود برای جلوگیری از نسل‌کشی عمل کرده است؟»

«کالم میلر» نماینده لیبرال‌دموکرات‌ها هم با تأکید بر این که گذشت بیش از ۷۰ روز از قطع کمک‌ها به غزه، خود نشان می‌دهد که رژیم اسرائیل هیچ تمایلی به بازگشایی مسیر‌ها ندارد، از لندن خواست به‌صورت رسمی به راه‌حل تشکیل کشور مستقل فلسطین متعهد شود و همراه فرانسه در نشست آینده سازمان ملل، فلسطین را به رسمیت بشناسد.

همچنین «اقبال محمد» نماینده مستقل مجلس عوام با انتقاد از ناکارآمدی کمک‌های زمینی، خواستار استفاده از پرواز‌های امدادی یا مسیر‌های دریایی برای ارسال کمک به غزه شد. او با لحنی تند گفت: «ما از اقداماتی که دولت انجام داده می‌شنویم، اما متأسفانه هیچ‌یک از این اقدامات مانع از گرسنگی و کشتار غیرنظامیان بی‌گناه نشده است. طبق آمار رسمی، بیش از ۶۰ کودک از گرسنگی جان باخته‌اند؛ البته این تنها یک تخمین است و ما نمی‌دانیم چند نفر دیگر از دنیا رفته‌اند.»

وی افزود: «من از ارسال کمک استقبال می‌کنم، اما زمانی که این کمک‌ها آن‌سوی گذرگاه‌ها متوقف شده‌اند و به دست نیازمندان نمی‌رسند، فایده‌ای ندارند. چرا دولت بار دیگر از کمک هوایی یا مسیر دریایی استفاده نمی‌کند؟ و آیا دولت بمباران کشتی «ناوگان آزادی» که برای رساندن کمک راهی غزه شده بود، را محکوم می‌کند؟»

«همیش فالکونر» بدون محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی به رایزنی‌های دولت با شرکای منطقه‌ای اشاره کرد و گفت که دولت انگلیس همچنان راهکار زمینی را به‌عنوان تنها مسیر عملی برای ارسال کمک در مقیاس وسیع می‌داند، اما همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل‌های جایگزین با اردن در حال بررسی است.

نشست اخیر مجلس عوام نشان داد که دامنه خشم و نگرانی از جنایات رژیم صهیونیستی دیگر محدود به خیابان‌ها و افکار عمومی نیست، بلکه به درون صحن پارلمان و صفوف نمایندگان رسمی نیز سرایت کرده است. برای نخستین‌بار، نمایندگان مجلس انگلیس رژیم صهیونیستی را «نژادپرست» و «وحشی» خواندند و سیاست‌های جاری در قبال غزه را مصداق «جنایت گسترده» و «نقض سیستماتیک حقوق بشر» دانستند.

این تحولات را می‌توان نقطه‌عطفی در جهت‌گیری سیاسی انگلیس نسبت به بحران غزه تلقی کرد؛ نقطه‌ای که فشار‌های داخلی برای عبور از موضع‌گیری‌های محتاطانه دولت استارمر رو به فزونی گذاشته و اکنون این پرسش بنیادین را در برابر سیاستمداران لندن قرار داده است که آیا زمان بازنگری در روابط با رژیم اشغالگر و همراهی فعالانه‌تر با تلاش‌های بین‌المللی برای توقف جنایات در غزه فرا نرسیده است؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار