
بورل: رژیم صهیونیستی مرتکب نسلکشی در غزه شده / اروپا در برابر بزرگترین پاکسازی قومی پس از جنگ جهانی دوم سکوت کرده است

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ جوزپ بورل، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در سخنرانیای کمسابقه، رژیم صهیونیستی را به ارتکاب نسلکشی در نوار غزه متهم کرد و اقدامات آن را «بزرگترین عملیات پاکسازی قومی از زمان پایان جنگ جهانی دوم» دانست؛ عملیاتی که بهگفته او با هدف «ساختن یک مقصد توریستی باشکوه» انجام میشود.
بورل این سخنان را در مراسم دریافت جایزه اروپایی شارل پنجم در حضور مقامات بلندپایه، از جمله فیلیپه، پادشاه اسپانیا، در جنوب غربی این کشور ایراد کرد و گفت:«آنچه رژیم صهیونیستی در پاسخ به حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ انجام داده، هیچ توجیهی ندارد، حتی اگر آن حمله وحشتناک بوده باشد. هیچ وحشتی توجیهگر وحشتی دیگر نیست.»
انتقاد شدید از سکوت اروپا و نقش غیرسازنده آن
بورل، اتحادیه اروپا را به بیعملی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی متهم کرد:«ابراز تأسف کافی نیست. اروپا ابزار دارد تا بر رفتار رژیم صهیونیستی تأثیر بگذارد، اما استفاده نمیکند. این یعنی شانه خالی کردن از مسئولیتهای اخلاقی و انسانی.»
او هشدار داد:«ما نیمی از بمبهایی را که بر سر مردم غزه فرود میآید، تأمین میکنیم. اگر باور داریم که این کشتار بیگناهان واقعی است، باید ارسال تسلیحات را متوقف کرده و از رژیم صهیونیستی با استفاده از توافقنامههای همکاری، بخواهیم قوانین بینالمللی را رعایت کند.»
بورل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حجم ویرانیها در غزه گفت:«بر غزه قدرتی تخریبی فرو ریخته که بیش از سه برابر قدرت بمب هیروشیماست. از ماهها پیش، هیچ چیز وارد غزه نشده: نه آب، نه غذا، نه برق، نه سوخت، نه دارو. این نه تحلیل است و نه شایعه؛ بلکه گفته وزرای رژیم نتانیاهو و همان کاری است که انجام دادهاند.»
او افزود:«اهداف اعلامشده توسط مقامهای رژیم صهیونیستی با تعاریف قانونی نسلکشی کاملاً همخوانی دارد. بهندرت دیدهام رهبری چنین صریح از نابودی یک ملت سخن بگوید.»
«برای آنها شهر بسازید تا بمیرند!»
بورل همچنین به اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در فوریه گذشته اشاره کرد؛ زمانیکه او پیشنهاد داده بود حدود دو میلیون فلسطینی از غزه منتقل شوند:«شما یک شهر زیبا میسازید، جایی که مردم بتوانند زندگی کنند و بمیرند، چون غزه تضمین میکند که مردم بالاخره خواهند مرد.»
استفاده از گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی
بورل تأکید کرد که رژیم صهیونیستی عمداً از گرسنگی دادن به غیرنظامیان بهعنوان ابزار جنگی استفاده کرده است و این اقدامی است که همه خطوط قرمز حقوق بینالمللی را زیر پا گذاشته:«هیچ بهانهای نمیتواند این میزان از ویرانی و رنج انسانی را توجیه کند. جامعه جهانی نباید در برابر این جنایات سکوت کند.»