آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۰۴۶

آتش‌بس در طرابلس برقرار شد/ آغاز آرامش پس از درگیری‌های خونین لیبی

آتش‌بس در طرابلس به اجرا درآمده است تا پس از درگیری‌های شدید، آرامش به شهر بازگردد. این تصمیم به‌منظور حفاظت از غیرنظامیان و جلوگیری از تشدید تنش‌ها اتخاذ شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ وزارت دفاع «دولت وحدت ملی» لیبی اعلام کرد که آتش‌بس در طرابلس به اجرا درآمده است، پس از درگیری‌های شدید در این شهر. این تصمیم پس از تنش‌ها و خشونت‌هایی که به وقوع پیوست، گرفته شده است و هدف آن حفاظت از غیرنظامیان و حفظ مؤسسات دولتی و جلوگیری از تشدید تنش‌ها بوده است.

در بیانیه‌ای که وزارت دفاع لیبی در صفحه رسمی خود در فیس‌بوک منتشر کرد، آمده است که این اقدام در راستای «حفاظت از غیرنظامیان، حفظ مؤسسات دولتی و جلوگیری از تشدید تنش‌ها» انجام شده است. همچنین، نیروهای نظامی به همراه دیگر نهادهای امنیتی برای تضمین آرامش و جلوگیری از تنش‌ها اقدامات میدانی انجام داده‌اند.

در مقابل، مأموریت حمایت سازمان ملل در لیبی از تشدید خشونت‌ها انتقاد کرده و هشدار داده است که تجمع نیروها در مناطق دیگر کشور می‌تواند منجر به گسترش تنش‌ها در سطح وسیع‌تری شود.

 

درگیری‌های اخیر در طرابلس

 

در روزهای گذشته، طرابلس شاهد درگیری‌های شدید میان نیروهای وابسته به «دولت وحدت ملی» از یک‌سو و نیروهای «گروه رّدع» که از نیروهای غرب لیبی حمایت می‌کردند، از سوی دیگر بود. این درگیری‌ها منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از افراد و خسارات مالی به اموال عمومی و خصوصی شد. نیروهای درگیر بر سر مناطق شمال و جنوب طرابلس دست به مبادله کنترل مناطق زدند و این امر باعث نگرانی‌های عمومی شد.

این تحولات به تاریخ ۱۲ مه ۲۰۲۵ برمی‌گردد، زمانی که عبدالغنی الککلی، معروف به «غنوه»، فرمانده گروه «حمایت از ثبات» لیبی، در درگیری‌های مسلحانه در طرابلس کشته شد. مرگ الککلی نقطه عطفی در وضعیت امنیتی لیبی به شمار می‌آید، چرا که نفوذ گروه «حمایت از ثبات» را تضعیف کرد و زمینه‌ای برای بازتوزیع قدرت بین گروه‌های مسلح در طرابلس فراهم ساخت. این حادثه همچنین نشان‌دهنده افزایش درگیری‌ها بر سر نفوذ و قدرت در داخل طرابلس است و احتمال ایجاد ائتلاف‌های جدید یا تشدید تنش‌ها از سوی حکومت شرق تحت رهبری خلیفه حفتر را به همراه دارد.

 

وضعیت سیاسی و امنیتی در لیبی

 

این تحولات در زمینه امنیتی شکننده‌ای در لیبی صورت می‌گیرد که از سال‌ها پیش با شکاف‌های سیاسی روبه‌رو بوده است. از سال ۲۰۱۴، دو دولت در لیبی بر سر قدرت درگیرند: یکی دولت وحدت ملی که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده و رهبری آن را عبدالحمید دبیبه بر عهده دارد و مقر آن در طرابلس قرار دارد و مدیریت غرب کشور را به عهده دارد؛ و دیگری دولت اسامه حماد که توسط مجلس نمایندگان منصوب شده و مقر آن در بنغازی است و کنترل شرق کشور و تعدادی از شهرهای جنوبی را در دست دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار