آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۱۱۱

اندیشکده انگلیسی: راهبرد جنگ طولانی در غزه پایدار نیست / شکاف عمیق ترامپ و نتانیاهو

اندیشکده انگلیسی چتم‌هاوس در تحلیلی تازه، از افزایش انزوای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی خبر داد و نوشت: راهبرد جنگ طولانی در غزه دیگر قابل دوام نیست و شکاف میان «بنیامین نتانیاهو» و «دونالد ترامپ» درباره پرونده غزه و آینده سوریه عمیق‌تر شده است.
اندیشکده انگلیسی: راهبرد جنگ طولانی در غزه پایدار نیست / شکاف عمیق ترامپ و نتانیاهو

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، این تحلیل که به قلم «سنیا اسوتلوا» نوشته شده با اشاره به سفر اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به منطقه و گفت‌و‌گو‌های فشرده وی با رهبران عربی، از تغییر موضع دولت آمریکا در قبال جنگ غزه و تمایل آشکار برای پایان دادن به این درگیری پرده برداشت.

بر اساس این گزارش، در حالی که رئیس‌جمهور آمریکا و رهبران عربی منطقه از جمله ولیعهد عربستان خواستار پایان جنگ و حل‌وفصل بحران غزه از طریق سازوکار‌های دیپلماتیک شده‌اند، نتانیاهو همچنان بر گسترش عملیات نظامی و اتخاذ مواضع تهاجمی علیه سوریه پافشاری می‌کند.

چتم‌هاوس نوشت: «مواضع ترامپ در این سفر در تقابل مستقیم با راهبرد رژیم صهیونیستی در قبال غزه قرار داشت. در شرایطی که کشور‌های عربی و مشاوران ترامپ خواستار پایان جنگ، آزادسازی گروگان‌ها و حتی ورود سوریه به چارچوب توافقات ابراهیم شده‌اند، نتانیاهو همچنان به مسیر تقابل ادامه می‌دهد.»

اندیشکده انگلیسی در ادامه، با اشاره به نزدیک به ۶۰۰ روز تداوم جنگ در غزه، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا (رژیم) اسرائیل واقعاً برنامه‌ای برای پایان درگیری دارد؟ در حالی که وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی وعده پایان جنگ طی یک سال آینده را داده، برخی منابع امنیتی رژیم صهیونیستی از دو سال دیگر جنگ سخت سخن می‌گویند.

این تحلیل، دلیل اصلی پافشاری نتانیاهو بر ادامه جنگ را ملاحظات داخلی و ائتلاف شکننده با احزاب راست افراطی توصیف کرده که هرگونه تغییر در سیاست نظامی می‌تواند به فروپاشی دولت وی منجر شود.

چتم‌هاوس با اشاره به تغییر لحن ترامپ، یادآور شد که رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً گفته است: «وضعیت غزه پیچیده و دشوار است» و یافتن راه‌حل برای آن «بسیار سخت» شده است؛ اظهاراتی که با حمایت‌های بدون قید و شرط پیشین وی از رژیم اسرائیل تفاوت دارد. این اندیشکده افزود: ترامپ اکنون به‌جای تکرار تهدید‌های سابق علیه حماس، بیشتر بر مسیر دیپلماتیک و بازگشت به میز مذاکره تمرکز کرده است.

به نوشته این اندیشکده، فشار چندجانبه کشور‌های عربی از جمله مصر، اردن، مراکش و عربستان بر ترامپ برای توقف جنگ در دیدار‌های خصوصی در حاشیه سفر منطقه‌ای، به عاملی جدید در تضعیف موقعیت نتانیاهو تبدیل شده است. رژیم اسرائیل حتی اجرای یکی از عملیات‌های برنامه‌ریزی‌شده خود در نوار غزه را به‌دلیل هم‌زمانی با سفر ترامپ و احتمال تشدید اختلافات به تعویق انداخته است.

در پایان، چتم‌هاوس تأکید می‌کند که دیگر نمی‌توان فرض را بر حمایت بی‌قید و شرط واشنگتن از راهبرد نظامی اسرائیل گذاشت. ترامپ در دوره جدید ریاست‌جمهوری خود نشان داده که تمایل دارد سیاست منطقه‌ای آمریکا را با اولویت منافع راهبردی خود و حتی در تقابل با خواسته‌های سنتی تل‌آویو دنبال کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار